cosmetische

Bloedblaasjes

Bloedblaasjes zijn kleine rode blaasjes die meestal voorkomen op het decolleté, gezicht, rug en op de buik. Het ontstaat doordat er ergens op één plek een opeenhoping van verwijde kleine bloedvaten ontstaat. Ze zijn onschuldig maar kunnen voor sommigen als cosmetisch storend ervaren worden.

Alles over bloedblaasjes

Hoe ontstaan bloedblaasjes?

Het is niet bekend hoe bloedblaasjes ontstaan, vaak gebeurt dit spontaan.  Blootstelling aan zonlicht, stress of een zwangerschap kunnen triggers zijn hierbij. De gemiddelde leeftijd waarop ze ontstaan is rond het 25e levensjaar en het aantal kan vanaf dat moment ook gaan toenemen.

Hoe kan ik bloedblaasjes laten verwijderen?

Door middel van een coagulatie behandeling kun je eenvoudig een bloedblaasje laten verwijderen. Met een klein naaldje wordt het rode blaasje verhit waardoor het van binnenuit stolt en vervolgens wordt het door het lichaam zelf afgestoten waardoor het verdwijnt. Deze behandeling is niet pijnlijk, men ervaart een ietwat prikkelende tinteling. Op de plaats waar het bloedblaasje zat ontstaat een klein korstje welke er binnen 5 a 8 dagen vanaf valt. Het is mogelijk om meerdere bloedblaasjes tegelijk te behandelen. Wanneer het bloedblaasje wat groter is, kan het voorkomen dat een nabehandeling nodig is, dit kan na 3-4 weken.

Behandelingen

Behandeling die goed is bij dit huidprobleem:

Maak een vrijblijvende en kosteloze intake afspraak.
We bekijken graag je huid zodat we je gericht kunnen adviseren en een behandelplan kunnen opstellen.

Intake afspraak maken