cosmetische

Onzuivere huid

Bij een onzuivere huid zijn de poriën aan de oppervlakte van de huid verstopt. Hierdoor stapelt talg zich op in de talgklieren, samen met vuil en dode huidcellen. Dit uit zich onder andere in puistjes, mee-eters, verwijde poriën, et cetera. Meestal is een onzuivere huid ook een vette huid. Dit komt door het overmatige ophoping van talg. Het komt vaak voor in het gezicht maar soms ook in de nek, op de schouders of rug.

Alles over een onzuivere huid

Wat zijn de oorzaken?

Een onzuivere huid kan verschillende oorzaken hebben. Een goede reiniging is essentieel voor een mooie huid. Het komt regelmatig voor dat een onzuivere huid ontstaat door onvoldoende of niet op de juiste manier reinigen van de huid. Ook het gebruik van verkeerde producten kan de huid irriteren en de talgproductie verstoren waardoor deze onzuiver wordt. Wij adviseren je graag in het gebruik van de juiste producten.

Hormonen die uit balans zijn kunnen ook een van de oorzaken zijn van een onzuivere huid. Bijvoorbeeld tijdens de puberteit of een zwangerschap.

Tijdens stress maak je de stresshormonen testosteron en cortisol aan welke de talgproductie verhogen wat een andere oorzaak van een onzuivere huid kan zijn.

Voeding (ongezond eten) kan ook bijdragen aan een onzuivere huid. Het is aan te raden om in de gaten houdt wanneer de onzuivere huid komt opspelen, wellicht komt dit door bepaald voedsel.

Wat te doen bij een onzuivere huid?

Het reinigen van je huid zowel in de ochtend als avond en een goede dag- en nachtverzorging is erg belangrijk. Gebruik hiervoor verzorging die aangepast is op je huidconditie. Wij adviseren je graag hierin.

  • Behandel je huid na het reinigen met een dagcreme. Door de bescherming voorkom je dat de huid nog meer talg gaat produceren.
  • Last van pigmentvlekjes? Gebruik een gekleurde dagcreme in plaats van een conceiler. Deze verstikken de huid.

Behandelingen

Behandelingen welke goed zijn bij dit huidprobleem:

Maak een vrijblijvende en kosteloze intake afspraak bij ons zodat we je gericht kunnen adviseren en een behandelplan kunnen opstellen.

Maak een vrijblijvende en kosteloze intake afspraak.
We bekijken graag je huid zodat we je gericht kunnen adviseren en een behandelplan kunnen opstellen.

Intake afspraak maken