cosmetische

Cosmetisch arts

Je gezicht of decolleté verjongen…kan dat? Ja dat kan!

Professionele cosmetische behandelingen bieden je de mogelijkheid om, op een medisch esthetisch verantwoorde manier,
het gezicht of decolleté een jeugdiger uitstraling te geven.

Afspraak maken

Persoonlijk, deskundig en eerlijk advies.

Sinds begin 2015 is Beautysalon La Luna een samenwerking aangegaan met zeer ervaren cosmetisch artsen.

Vanaf 30 oktober 2021 gaan wij de samenwerking aan met Dr Jan CFM Aghina (BIG 09019650901).
Onze cosmetisch arts geeft je deskundig en eerlijk advies over de behandeling die het beste bij je past en over de te verwachten resultaten.

In de cosmetische geneeskunde volgde hij opleiding en trainingen aanvankelijk in Nederland, later ook in Barcelona, Wenen en Warschau. Hij was hoofdredacteur van het CG-magazine, het blad van de Nederlandse Vereniging voor Cosmetische Geneeskunde. Hij is trainer voor fillers en PDO-draden voor Croma Pharma in Nederland en België en voortrekker voor het toepassen van de Happy Lift in de cosmetische praktijk. Ook is hij mede-initiator van de eerste Nederlandse intercollegiale toetsingsgroep in de cosmetische geneeskunde “Aesthetic Insights”.

Dr Jan CFM Aghina, opgeleid aan de Rijksuniversiteit Leiden en gepromoveerd aan de Erasmusuniversiteit, publiceert met regelmaat in de vakbladen.

Iedere maand is er een injectablesdag bij Beautysalon La Luna.

Bekijk injectables agenda

Behandelingen

Voordat de behandeling start krijg je een goed inzicht in de kosten. Je kunt altijd met vragen via Beautysalon La Luna bij onze arts terecht. Ervaring, professionaliteit en betrouwbaarheid zorgen ervoor dat onze cosmetisch arts jou hoogstaande kwaliteit en een mooi, veilig resultaat kan bieden.

Bekijk hier de prijzen voor de cosmetisch arts.

Injectables

De behandeling

Injectables worden met heel dunne naaldjes in de huid, onder de huid of in een spier geïnjecteerd, afhankelijk van het type materiaal.

Omdat inbrengen van het naaldje in de huid op sommige plaatsen van het gezicht gevoelig kan zijn, gebruikt de arts soms een combinatie van een filler met een verdovingsvloeistof.
Voor de behandeling van rimpels is meestal geen verdoving nodig.

Indien gewenst kan er voorafgaande aan de behandeling een verdovende crème aangebracht worden op de te behandelen huiddelen.

De arts informeert je altijd vooraf over alle stappen in de behandeling.

Na de Behandeling

Elke injectable heeft zijn eigen effect. Zo is het bij een botuline toxine behandeling aan te raden om de eerste 2 uur na de behandeling de geïnjecteerde zones regelmatig te bewegen. Bij fillers kun je de dagen na de behandeling wat arnica of calendula creme aanbrengen. Direct na de behandeling kan de huid licht rood, iets gezwollen, gevoelig zijn of wat jeuken. Dit is een normale reactie van de huid op het injecteren. Ook kunnen blauwe plekjes ontstaan. Het is belangrijk dat je na de behandeling geen heftige inspanning doet of in de felle zon gaat. Sauna wordt afgeraden de eerste 48 uur. Eventuele roodheid mag je zonder meer camoufleren met make-up.
Binnen een paar dagen ziet de huid er meestal weer normaal uit, afhankelijk van de omvang van de behandeling en de toegepaste techniek en injectable. De arts vertelt je vooraf welke reactie je kunt verwachten.

Botuline Toxine 

Fronsrimpels en lachrimpels ontstaan door het aanspannen van spieren in het gezicht. Bij boos kijken, fronsen of lachen gebruikt men telkens dezelfde spieren waardoor rimpels ontstaan. Met botuline toxine krijg je weer het gezicht dat past bij je leeftijd.

Een behandeling met botuline toxine is een beproefde, veilige en effectieve manier voor het behandelen van rimpels in het voorhoofd, rond de ogen en de mond.

Een behandeling met botox-injectables zorgt ervoor dat de betrokken spieren in het gezicht ontspannen en niet meer kunnen samentrekken. Het is een korte behandeling die een jongere en frissere uitstraling geeft.

Voordelen Botuline Toxine behandeling:

  • Ons uitgangspunt is om je te mooier te maken en weer zo jong uit laten zien als je je voelt;
  • Wij hanteren universele esthetische principes;
  • Wij willen veilig behandelen, we gebruiken uitsluitend veilige, beproefde producten;
  • Vooraf bespreken wij de kosten van de behandeling met je.

Wat houdt een behandeling met Botuline Toxine in?

Een behandeling met botox-injectables zorgt ervoor dat de betrokken spieren in het gezicht ontspannen en niet meer kunnen samentrekken. De injecties worden gegeven met een heel dun naaldje en zijn praktisch pijnloos. Gedurende een uurtje is de injectieplaats wat zichtbaar, daarna niet meer.

Na een behandeling met Botuline Toxine:

Worden rimpels minder of verdwijnen helemaal. Bij fronsrimpels komen de wenkbrauwen zichtbaar omhoog. Hangen de bovenoogleden minder.
Is je blik weer open en vriendelijk.

Resultaten van behandeling met botox:

De behandeling met Botuline toxine blijft ongeveer drie tot vier maanden effectief. Daarna moet er vervolgbehandelingen komen voor een blijvend resultaat.
Wel dien je de eerste 48 uur de sauna en zwaar sporten te vermijden, omdat dat een negatieve invloed kan hebben op de duur van effectiviteit.
Het effect treedt op na een dag of vier en bereikt na 10-12 dagen het eindeffect.

Resultaat behandeling: Fronsrimpels met Botuline Toxine

Fronsrimpels ontstaan door het aanspannen van de spieren tussen onze wenkbrauwen. Dit gebeurt als je boos kijkt, geconcentreerd met iets bezig bent, of als je zonder bescherming in de felle zon loopt. Fronsen is niets anders dan het naar elkaar toe trekken van de wenkbrauwen, een beweging waarbij ze tegelijkertijd naar beneden worden getrokken. Hierdoor ontstaat er die bozige, wat strenge blik. Daarbij treedt er soms ook nog een dwarse lijn op, boven de neus.

De rimpels verdwijnen helemaal of worden minder. De wenkbrauwen komen zichtbaar omhoog en de blik wordt weer open en vriendelijk.

Resultaat behandeling: Lachrimpels met Botuline Toxine

Kraaienpootjes of lachrimpels staan charmant en natuurlijk. Door de mimiek in het gezicht, wordt de huid keer op keer op dezelfde plaats dubbelgevouwen. Hoe meer de mimiek gebruikt wordt (in dit geval lachen), des te meer rimpels er ontstaan en des te dieper de lijntjes op den duur worden.

Naarmate je ouder wordt verliest de huid zijn soepelheid en wordt minder elastisch. De rimpels trekken niet meer weg, maar blijven zichtbaar in de huid staan.

Een behandeling met Botuline Toxine is een effectieve manier om de lijntjes te laten verdwijnen.

Fillers (Hyaluronzuur)

Onze huid maakt vanaf ongeveer ons 25e levensjaar minder onderhuids bindweefsel en elastine aan. De huid zal dan ook minder vocht vast houden. Uw huid wordt minder veerkrachtig en verslapt gestaag. Er ontstaan bovendien veelal rimpels. Door middel van fillers kunnen wij deze rimpels op vullen. Wij maken hiervoor gebruik van hyaluronzuur.

Hyaluronzuur wordt  als natuurlijk materiaal door het lichaam afgebroken en daarmee verdwijnt ook het effect. Na inspuiting trekt het hyaluronzuur wat water aan, waardoor het effect wat sprekender wordt. Bij het aanbrengen van de filler wordt hiermee rekening gehouden door de huid niet volledig op te vullen. Overvulling geeft esthetisch lelijke resultaten.

Met hyaloronzuur zijn vele behandelingen mogelijk, zoals het vullen van de traangoot, ophogen van het jukbeen, volume geven aan de wang, versterken van de kaaklijn, verjongen van de mond, vergroten van de lippen etc.

Waarom kiezen voor Hyaluronzuur fillers?

Een behandeling met Hyaluronzuur is geschikt voor het aanpakken van meerdere ‘probleemgebieden’. Van het revalitiseren van rimpels en het liften van het jukbeen tot het modelleren van lippen.

Voordelen van een behandeling met Hyaluronzuur:

• Direct resultaat.
• Vult, verbetert en verjongt de huid.
• Zorgt voor een stevige en elastische huid.
• Is ook geschikt voor het modelleren van dunne of asymmetrische lippen.
• Geeft je gezicht weer de energieke uitstraling die bij je past.

Wat houdt behandeling met Hyaluronzuur in?

De arts spuit de Hyaluronzuur filler met een dunne naald in. Je voelt daarbij een licht tintelend of brandend gevoel dat snel weer verdwijnt. Een behandeling duurt ongeveer 30 minuten. Je huid kan na de behandeling eventueel iets rood zijn, licht zwellen of blauwe plekjes hebben. Deze verdwijnen meestal snel en mag je camoufleren met make-up.

Resultaten van een behandeling met Hyaluronzuur

Het mooie van een behandeling met hyaluronzuur is dat het effect direct zichtbaar en al naar gelang de locatie en de gebruikte dikte is het effect zes tot achttien maanden zichtbaar.

PDO-draden behandeling

PDO draadjes zijn voor de Nederlandse cosmetische wereld dé grote vernieuwing sedert 2014. De draadjes, gemaakt van polydioxanon, afgekort pdo – een stof die al jaren veilig wordt gebruikt in de fabricage van oplosbare hechtingen – worden onder de huid geplaatst op verschillende diepten, en lossen in zo’n acht tot achttien maanden tijd, afhankelijk van de dikte, geheel op.

De draadjes zetten het lichaam aan tot het aanmaken van collageen en elastine. Er zijn ook al publicaties waaruit blijkt, dat ook de eigen hyaluronzuurproductie wordt gestimuleerd. Dat alles leidt tot een verjonging van de huid die wel tot twee jaar zichtbaar kan blijven.

Draadjes kunnen worden gebruikt voor het strekken van de huid,
het comprimeren van overtollige huid en het verbeteren van de structuur.
Belangrijke toepassingen zijn de kraaienpootjes,
de wenkbrauwlift, de rokerslijntjes, de verticale plooien op de wangen, marionetlijntjes en het verbeteren van de kaaklijn.

Heel mooi is ook het resultaat bij de behandeling van plooien en rimpels in het decolleté.
Ook de slappe huid van de achterzijde van de bovenarmen, de binnenzijde van de bovenbenen  of de buik reageert bijzonder goed op deze nieuwe therapie.

Een heel mooie toepassing van de PDO-draadjes is de verjonging van het decolleté. Rimpels en lijnen daar verraden vaak je leeftijd. Met een klein aantal draadjes wordt het decolleté onmiddellijk veel strakker. Soms kun je dat nog combineren met een mesotherapie met een dunne filler.

Het resultaat zie je al na 10 dagen en blijft tot twee jaar zichtbaar.

De moderne  4D barbs- en Anchordraden kunnen echt liften. Ze kunnen niet alleen in het gezicht worden geplaatst als “lunchtime facelift” zo genoemd vanwege het direct zichtbare resultaat, maar ze zijn ook in staat om de borst, buik en de billen te liften met vaak zeer fraai resultaat.
Met Peakodraden is het mogelijk de neus te corrigeren.

De draadjes worden onder steriele omstandigheden door de arts ingebracht na verdoving van de huid door middel van een crème of door een injectie. De draad wordt met een lange, zeer dunne holle naald ingebracht en is na inbrengen totaal onzichtbaar. De insteekopeningen zijn na 12 uur meestal weer niet meer te zien.

De prijs van de behandeling is afhankelijk van het aantal  en het soort gebruikte draadjes.