nieuwsbrief

Ongewenste haargroei, huidverslapping, couperose en pigment behandelen met IPL

Wil je nooit meer hoeven te scheren, harsen of epileren? Kies dan voor de definitieve oplossing: Intense Pulse Light (IPL) een lichttherapie waarmee je ongewenste haren op een heel snelle, vrijwel pijnloze en absoluut veilige manier blijvend worden verwijderd.

Beautysalon La Luna kan naast ongewenste haargroei, ook de volgende huidproblemen effectief met IPL behandelen:

  • Couperose (verwijde haarvaatjes)
  • Acné
  • Pigmentvlekken
  • Rimpels (huidverjonging)

Wat kost IPL? Bekijk de prijzen.

Maak een afspraak voor een gratis intake gesprek

Afspraak maken

Definitief ontharen

IPL (Intense Pulsed Light), ook wel foto-epilatie genoemd, is een ontharingstechniek waarbij flitslampen een reeks van golflengten uitstralen. Je kunt deze golflengten vergelijken met het licht van een normale lamp, maar dan veel sterker. Het licht dringt door in de haarwortel. De energie die hieruit voorkomt, wordt door het pigment van de haar in de wortel geabsorbeerd en daarna omgezet in warmte. Deze hitte leidt uiteindelijk tot vernietiging van de haarwortel. Deze haar groeit uit en komt niet meer terug. Omdat haren verschillende haargroeifasen hebben, dient de behandeling een aantal keren te worden herhaald om alle haren in de anagene fase te vernietigen. Dit gehele proces is nagenoeg pijnloos.

Afspraak maken

Huidverjonging

Huidverjonging is de nieuwste ontwikkeling op IPL-gebied.

Tijdens de behandeling wordt de aanmaak van collageen bevorderd, waardoor de conditie van het bindweefsel sterk verbetert. Je huid zal aanzienlijk beter functioneren en er jeugdiger en vitaler uitzien. Door de betere huidfunctie wordt huidveroudering op een optimale manier teruggedrongen.

Weer een frisse, jeugdige uitstraling

Werd IPL in de beginfase alleen nog ingezet voor het definitief verwijderen van ongewenste haartjes, de nieuwste ontwikkeling op IPL-gebied is het behandelen van huidproblemen. De huidproblemen waarmee er met IPL zeer goede resultaten te zien zijn: roodheid, couperose (verwijde haarvaatjes), rosacea (ontstoken haarvaatjes), acné, pigmentvlekken, rimpels en huidverslapping. Het verouderen van de huid is een proces dat al rond het 25e levensjaar begint. Couperose, pigmentvlekken en ouderdomsvlekken zijn hier de bekende tekenen van, maar ook rimpels. Door het ouder worden en door erfelijke aanleg vermindert het collageen in de huid en invloeden van buitenaf, zoals de zon, luchtvervuiling en roken, versnelt dit proces nog eens. Bij de behandeling van rimpels doet de lichtflits in de bovenste huidlagen haar werk. Het gefilterde licht geeft een prikkeling aan de huid, zodat de huidcellen gestimuleerd worden zichzelf te herstellen en te verbeteren. De huid zal vervolgens zelf weer nieuw collageen aanmaken, waardoor de conditie van het bindweefsel verbetert en het gezicht weer een frisse, jeugdige uitstraling krijgt. De behandeling moet wekelijks worden herhaald. In dat geval is het resultaat gemiddeld na 3 tot 8 behandelingen duidelijk zichtbaar.

Pigmentafwijkingen

IPL: ook effectief bij pigmentafwijkingen 

Klinkt veelbelovend allemaal. Maar hoe zit het bijvoorbeeld met de toch hardnekkig te noemen pigmentvlekken en ouderdomsvlekken? Bij pigmentafwijkingen zal de lichtflits het kapsel om het pigment wegsmelten. Hierdoor zullen zich in de eerste dagen na de behandeling donkere pigmentkorreltjes gaan vormen in de huid, waardoor het gezicht een beetje vuil kan lijken. Na zo’n 10 tot 15 dagen verdwijnen deze korreltjes vanzelf weer en na gemiddeld 3 tot 5 behandelingen, die om de 2 weken worden herhaald, zal er al een goed resultaat zichtbaar zijn. De vlek is lichter geworden of zelfs helemaal weg en de huid oogt steviger en mooier. Belangrijk om te weten is het feit dat na een succesvolle kuur altijd weer pigmentafwijking kan ontstaan.

Couperose

Ook bij couperose biedt IPL een oplossing. Bij deze huidproblemen zorgt de lichtflits voor een verdikking van de bloedvatwand, waardoor de verwijde bloedvaatjes worden vernauwd of verdicht. De bloedvaatjes zullen gemiddeld al na 4 tot 6 behandelingen niet meer zichtbaar of sterk verminderd zijn. Mensen met een donker getinte huid of een erg zongebruinde huid kunnen niet behandeld worden omdat het vele pigment het licht remt, waardoor het niet diep genoeg kan doordringen tot de vaatjes. Belangrijk om te weten is het feit dat na een succesvolle kuur altijd weer couperose kan ontstaan.

Afspraak maken

Acné

Met IPL kunnen veel vormen van acné met behulp van het zichtbare hoogenergetisch gepulseerd licht effectief bestreden worden.
Het gepulseerd licht wordt door de huid opgenomen en omgezet in warmte. Hierdoor wordt de acné vernietigd.
De huid zal tot rust komen en de actieve acné zal zienderogen verminderen. Oude acné littekens kunnen vervagen, niet verdwijnen.
Belangrijk om te weten is het feit dat na een succesvolle kuur altijd weer acné kan ontstaan.

Acne na 4 behandelingen (voor & na)

Acné is een chronisch ontstekingsproces van het haarzakje talgkliersysteem dat wordt beïnvloed door o.a. hormonale factoren. Onder invloed van hormonen ondergaat de huid allerlei veranderingen, waardoor de talgklieren groter worden en meer huidsmeer produceren. De talg wordt dikker van samenstelling, waardoor deze moeilijker naar de oppervlakte van de huid kan worden afgevoerd. Dit alles kan leiden tot het verstopt raken van de talgklieren. Daarnaast zetten bepaalde bacteriën die zich in de talgklier bevinden, talg om in vrije vetzuren, die door de wand van de verstopte talgklier heendringen en een ontsteking kunnen veroorzaken.