nieuwsbrief

Ongewenste haargroei, couperose en pigment behandelen met IPL

Wil je nooit meer hoeven te scheren, harsen of epileren? Kies dan voor de definitieve oplossing: Intense Pulse Light (IPL) een lichttherapie waarmee je ongewenste haren op een heel snelle, vrijwel pijnloze en absoluut veilige manier blijvend worden verwijderd.

Beautysalon La Luna kan naast ongewenste haargroei, ook de volgende huidproblemen effectief met IPL behandelen:

  • Couperose (verwijde haarvaatjes)
  • Pigmentvlekken

Wat kost IPL? Bekijk de prijzen.

Boek een IPL behandeling of een gratis intake afspraak

Afspraak maken

Definitief ontharen

IPL (Intense Pulsed Light), ook wel foto-epilatie genoemd, is een ontharingstechniek waarbij flitslampen een reeks van golflengten uitstralen. Je kunt deze golflengten vergelijken met het licht van een normale lamp, maar dan veel sterker. Het licht dringt door in de haarwortel. De energie die hieruit voorkomt, wordt door het pigment van de haar in de wortel geabsorbeerd en daarna omgezet in warmte. Deze hitte leidt uiteindelijk tot vernietiging van de haarwortel. Deze haar groeit uit en komt niet meer terug. Omdat haren verschillende haargroeifasen hebben, dient de behandeling een aantal keren te worden herhaald om alle haren in de anagene fase te vernietigen. Dit gehele proces is nagenoeg pijnloos.

Afspraak maken

Tip een vriend(in) over IPL-ontharen

Pigmentafwijkingen

Klinkt veelbelovend allemaal. Maar hoe zit het bijvoorbeeld met de toch hardnekkig te noemen pigmentvlekken en ouderdomsvlekken? Bij pigmentafwijkingen zal de lichtflits het kapsel om het pigment wegsmelten. Hierdoor zullen zich in de eerste dagen na de behandeling donkere pigmentkorreltjes gaan vormen in de huid, waardoor het gezicht een beetje vuil kan lijken. Na zo’n 10 tot 15 dagen verdwijnen deze korreltjes vanzelf weer en na gemiddeld 3 tot 5 behandelingen, die om de 2 weken worden herhaald, zal er al een goed resultaat zichtbaar zijn. De vlek is lichter geworden of zelfs helemaal weg en de huid oogt steviger en mooier. Belangrijk om te weten is het feit dat na een succesvolle kuur altijd weer pigmentafwijking kan ontstaan.

Couperose

Ook bij couperose biedt IPL een oplossing. Bij deze huidproblemen zorgt de lichtflits voor een verdikking van de bloedvatwand, waardoor de verwijde bloedvaatjes worden vernauwd of verdicht. De bloedvaatjes zullen gemiddeld al na 4 tot 6 behandelingen niet meer zichtbaar of sterk verminderd zijn. Mensen met een donker getinte huid of een erg zongebruinde huid kunnen niet behandeld worden omdat het vele pigment het licht remt, waardoor het niet diep genoeg kan doordringen tot de vaatjes. Belangrijk om te weten is het feit dat na een succesvolle kuur altijd weer couperose kan ontstaan.

Afspraak maken

Tip een vriend(in) over couperose