cosmetische

Couperose

Couperose is een netwerkje van kleine, rode (soms blauwe) bloedvaatjes op wangen, neus, kin, hals of decolleté. Bij couperose zijn de vaatwandjes verzwakt waardoor ze duidelijk zichtbaar zijn.

Deze vaatjes zijn niet functioneel aangezien ze geen rol meer spelen bij de aanvoer van zuurstof of afvoer van afvalstoffen in de huid. Couperose is in principe onschuldig, maar is lastig te camoufleren en naast dat het voor veel mensen ontsierend is, kan het soms ook pijnlijk zijn.

Alles over couperose

Wat is de oorzaak van couperose?

De oorzaak van couperose is niet precies bekend, meestal ontstaat het spontaan. Veroudering, veel buiten zijn, in weer en wind en te veel UV-straling kan een oorzaak zijn.

Is couperose erfelijk?

Bij Couperose speelt ook erfelijke aanleg een rol: de sterkte van de vaatwanden is namelijk erfelijk bepaald. Daarnaast kan roken, zwangerschap, sommige medicatie en een trauma aan de huid Couperose verergeren. Couperose kan ook een symptoom van onderliggende huidproblemen zijn, zoals Rosacea.

Welke factoren kunnen Couperose verergeren?

  1. Roken
  2. Te heet douchen of baden
  3. Te scherpe kruiden eten
  4. Alcohol
  5. Hormonale veranderingen
  6. Sauna
  7. Zon/zonnebank
  8. Te harde wrijving

Is couperose te behandelen?

Couperose kan behandeld worden d.m.v. Coagulatie of IPL.

Coagulatie

Bij coagulatie gebruiken wij een heel dun naaldje die dmv stroom de haarvaatjes binnen enkele seconden inwendig dicht brandt (stolt). Na aanraking zal de couperose direct wit kleuren en zichtbaar verwijderd zijn. De huid kan na de behandeling rood zijn en lichte zwelling vertonen. Er kunnen kleine korstjes ontstaan, welke na 5-8 dagen verdwijnen. Deze behandeling is geschikt voor het verwijderen van lichte couperose.

IPL

Bij een behandeling van couperose met IPL worden de zichtbare vaatjes behandeld met lichtflitsen. De rode bloedcellen in de vaatjes absorberen het licht en leiden dit vervolgens naar de wanden van de vaatjes. Daar wordt de lichtenergie omgezet in warmte-energie en worden de vaatjes door selectieve verhitting geraakt waardoor ze gaan stollen. De huid kan na de behandeling rood zijn en lichte zwelling vertonen. Dit zal binnen een paar dagen normaliseren. Het lichaam gaat de behandelde vernietigde vaatjes opruimen en het uiteindelijke resultaat zal zichtbaar zijn na 2 tot 3 weken. Er kunnen kleine korstjes ontstaan, welke na 5-8 dagen verdwijnen.

Is een Couperose behandeling pijnlijk?

De behandeling is voor iedereen goed te doen wel plaatsen wij hierbij de opmerking dat de pijngrens bij ieder mens anders is.

Behandelingen

Behandeling die goed is bij dit huidprobleem:

Afhankelijk van de hoeveelheid en/of dikte van de couperose kan het nodig zijn om de behandeling een aantal keer te herhalen.

Maak een vrijblijvende en kosteloze intake afspraak.
We bekijken graag je huid zodat we je gericht kunnen adviseren en een behandelplan kunnen opstellen.

Intake afspraak maken