cosmetische

Gerstekorrels (milia’s)

Een gerstekorrel (ook wel milia genoemd) is een verstopping van een talgkliertje. Hierdoor ontstaat er een klein wit onderhuids bultje welke bestaat uit keratine. Deze bultjes zijn volkomen onschuldig maar cosmetisch storend en kunnen bij iedere leeftijdscategorie voorkomen.

Alles over gerstekorrels

Wat is de oorzaak van gerstekorrels?

Het ontstaan van een gerstekorrel kan vele oorzaken hebben. Gerstekorrels komen vaak voor op een vochtarme huid. Door regelmatig te zonnen kunnen gerstekorrels sneller ontstaan.

Kan ik een gerstekorrel laten verwijderen?

Een gerstekorrel kun je het beste door een van onze specialistes laten verwijderen. De gerstekorrel wordt met een steriel naaldje aangeprikt en vervolgens voorzichtig uitgedrukt met tissues. Dit kan als supplement bij een gezichtsbehandeling of als losse behandeling geboekt worden.

Wat kan ik doen om gerstekorrels te voorkomen?

Bescherm je huid altijd goed tegen UV straling door dagelijks (ook in de winter) een spf aan te brengen. Drink voldoende water om het vochtgehalte in het lichaam op peil te houden.

huid goed te hydrateren. Exfolieer regelmatig je gezicht om dode huidcellen te verwijderen en verstoppingen te verminderen.

Behandelingen

Behandeling die goed is bij dit huidprobleem:

Maak een vrijblijvende en kosteloze intake afspraak.
We bekijken graag je huid zodat we je gericht kunnen adviseren en een behandelplan kunnen opstellen.

Intake afspraak maken