FAQ2021-04-12T17:08:38+02:00
cosmetische

Veel gestelde vragen (FAQ)

Hier vindt u een antwoord op veel gestelde vragen over onze salon. We hebben de vragen onderverdeeld in: Permanente make-up (PMU), IPL behandeling, Cosmetisch Arts.

Intake en proefbehandeling IPL2016-06-28T11:30:52+02:00

Tijdens het intakegesprek zullen wij al uw gegevens noteren en eventuele contra indicaties met u doornemen. Tijdens de proefbehandeling zullen een paar lichtflitsen worden gegeven in het te behandelen gebied, om de huidreactie te bepalen. De behandeling vindt dan na 48 uur plaats.

Mogen minderjarigen worden behandeld met IPL?2016-06-28T11:21:24+02:00

Nee i.v.m. de wet B.I.B. slechts vanaf 16 jaar. Eventueel wel in overleg met huisarts of dermatoloog en altijd met toestemming ouders of voogd. Het verzoek dan ook een ouder mee te nemen naar het intakegesprek.

Wanneer mag u niet behandeld worden met IPL?2016-06-28T11:20:50+02:00

Diabetes
Epilepsie
Trombose
Eczeem
Psoriasis
Vitiligo
Infecties van de huid
Een kuur va antibiotica of penicilline
Dagelijks gebruik aspirine of ibuprofen
Gebruik St.-Janskruid (tot drie maanden voor de behandeling)
Zwangerschap
Pacemaker
Gebruik medicijnen als ontstollingsmiddelen, vitamine A zuur afgeleiden(zoals Roaccutane),
lithium, steroïden.
Men mag niet behandeld worden wanneer medicatie geslikt wordt die lichtovergevoeligheid
kan veroorzaken.
Ook ontstekingsremmers (bijv. Prednison) gaan niet samen met de behandeling, want deze
remmen bepaalde cellen die juist actief moeten worden na de behandeling om de huid weer
te normaliseren.
Actieve koortslip (plus 3 weken erna) bij behandeling rondom de mond.
Implantaten in de onderkaak als we de kin moeten behandelen.
Metalen in of net onder de huid waar we behandelen.
We behandelen niet over tatoeages, grote moedervlekken, littekens jonger dan 2 maanden.
Bij twijfel adviseren wij eerst uw huisarts te raadplegen.

Wat zou de reden kunnen zijn dat IPL behandeling niet aanslaat?2016-06-28T11:20:08+02:00

Bij circa 8% van de klanten slaat de behandeling niet aan. Dit kan verschillende oorzaken hebben:

Bepaald medicijngebruik.
Bruingebrande huid door zon of zonnebank.
Te vroeg behandelen na langdurig epileren of harsen.
Hormoonstoornissen waardoor slapende haarzakjes actief gemaakt worden.
Verkeerde periodiek tussen de behandelingen.

Komen de haren niet meer terug na een IPL behandeling?2016-06-28T11:19:37+02:00

Nee, de haarzakjes die vernietigd zijn kunnen nooit meer een haartje produceren.Helaas zijn er op onze huid haarzakjes die slapen of slechts licht dons produceren, maar die nog door hormoonveranderingen wakker kunnen worden in een later stadium van ons leven. Bijvoorbeeld bij zwangerschap, in de menopauze, bij gebruik van bepaalde medicijnen, maar ook gewoon bij het ouder worden. Dit betekent dat u jarenlang verlost kunt worden van ongewenst lichaamshaar, maar dat u toch de pech kunt hebben dat er ooit wel weer opnieuw een paar haren groeien, of dat de donzige resthaartjes toch weer dikker worden. Het kan dus gebeuren dat u dan een paar onderhoudsbeurtjes nodig heeft.

Waarom moet ik mij kort voor de IPL behandeling scheren?2016-06-28T11:18:52+02:00

U scheert zich 1 of 2 dagen voor de behandeling. De stoppeltjes dienen zo kort mogelijk te zijn, want dan is de behandeling minder gevoelig omdat er geen warmte op de huid blijft hangen.

Waarom mag ik niet harsen, epileren of ontharingscrème gebruiken tijdens IPL?2016-06-28T11:18:07+02:00

U mag minstens 6 weken voor de behandeling niet harsen, epileren of ontharingscrème gebruiken. We hebben haartjes nodig ter geleiding van de warmte naar het haarworteltjes. Als er te weinig haartjes zijn teruggegroeid heeft u nauwelijks rendement van de behandeling.

Mag ik tijdens de IPL ontharingskuur zelfbruiningscrème gebruiken?2016-06-28T11:17:17+02:00

U mag vanaf twee dagen na de behandeling zelfbruiningscrème gebruiken tot twee weken voor de nieuwe behandeling. Maar let op. Er bestaan ook crèmes met een ingrediënt dat dieper op de huid inwerkt en pigmentcellen actief maken. Dit ingrediënt heet ‘coleus’. Vaak staat er op de verpakking: ‘pre-tanner’ en/of ‘geleidelijke bruining’. Gebruikt u deze alstublieft niet. Gebruikt u tijdens de ontharingskuur ook geen bruiningscapsules.

Kan ik tijdens de zomermaanden behandeld worden met IPL?2016-06-28T11:16:34+02:00

Ten eerste geldt de voorgaande regel alleen maar voor de te behandelen locaties. Als u die goed afdekt met stevige kleding kunt u dus met de rest van de huid wel in de zon of onder de zonnebank. Een andere mogelijkheid is het gebruik van een goede sunblock met een minimale factor 50. U moet zich wel meerder keren per dag insmeren.

Waarom mag ik niet in de zon of op de zonnebank voor en na een IPL behandeling?2016-06-28T11:15:51+02:00

De cellen in de huid die pigment aanmaken mogen niet actief zijn gemaakt door de zon. Als reactie op zonlicht worden ze ‘wakker’ en vullen zich met pigment. Tijdens de behandeling zou dit betekenen dat ook zij de toegevoerde warmte zouden absorberen, in plaats van alleen maar het haar pigment. Dit heeft een ongunstige invloed op het te behalen resultaat. Daarnaast kunnen ook de pigmentcellen in de huid verstoord raken in hun pigmentvorming. Dit zou later in de zon witte plekken kunnen opleveren. Het duurt heel lang voor dit weer bijtrekt.

Dit geldt alleen maar voor de te behandelen locaties. Als u die goed afdekt met stevige kleding kunt u dus met de rest van de huid wel in de zon of onder de zonnebank. Een andere mogelijkheid is het gebruik van een goede sunblock met een minimale factor 50. U moet zich wel meerder keren per dag insmeren.

Hoe weet u of een IPL behandeling geholpen heeft?2016-06-28T11:15:01+02:00

Een paar weken na de behandeling beginnen de reststoppeltjes vanzelf los te laten. Dit kan wel doorgaan tot 11 weken na de behandeling. Niet alle haren hoeven uit te vallen. U ziet onregelmatige haargroei ontstaan, er ontstaan kale plekken. U kunt gaan twijfelen als u na een paar maanden nog steeds veel haren ziet teruggroeien. Maar schrikt u niet. Door de haargroeifasen groeien er weer andere haren terug. U heeft gewoon het omslagpunt nog niet bereikt. Per behandeling wordt maar circa 15 tot 30% van de dan bestaande haartjes vernietigd. Soms staat er ineens meer haar dan u ooit had op die plek. Dit komt omdat de natuurlijke haargroeicyclus verstoord is. Normaliter zouden die haren na elkaar actief zijn, maar nu komen ze tegelijkertijd. Voor de behandeling is dit heel gunstig.

Is een IPL behandeling pijnlijk?2016-06-28T11:14:20+02:00

Echt pijnlijk is het voor de meeste mensen niet, er is een tintelend, wat prikkelend gevoel, maar voor de meeste mensen is dit hooguit wat irritant. Door de effectieve huidkoeling zijn behandelingen nog beter te verdragen.

Hoeveel tijd bestaat er tussen twee opeenvolgende IPL behandelingen?2016-06-28T11:13:37+02:00

Ontharen gezicht: om de 3 weken
Ontharen overige lichaamsdelen: om de 5 weken
Huidverjonging/rimpels: om de 3 weken
Pigmentbehandeling: om de 2 weken
Couperose: om de 2 a 3 weken
Acné: om de 2 weken

*Wanneer u zich niet helemaal volgens de behandelingsperiodiek laat behandelen heeft dit dan invloed op het te behalen resultaat?*

U dient altijd de periodiek aan te houden. Zeker in de basis is het van groot belang dat u hiervan niet afwijkt, anders bestaat de kans dat u meer behandelingen nodig heeft omdat u uit de haargroeicyclus loopt.

Beautysalon La Luna kan naast overbeharing, ook de volgende huidproblemen effectief met IPL behandelen2016-06-28T11:12:53+02:00

Couperose (verwijde haarvaatjes)
Acné
Pigmentvlekken
Rimpels (huidverjonging)

De voordelen van IPL voor u op een rijtje2016-06-28T11:12:14+02:00

Definitief resultaat
Zeer snel
Vrijwel pijnloos
Absoluut veilig
Betaalbaar

Wat te doen voor en na een IPL behandeling?2016-06-28T11:11:49+02:00

U zult het beste resultaat zien wanneer u een lichte huid heeft met vrij donkere haren. Daarom kunt u gedurende de behandelingen beter niet zonnen of onder de zonnebank gaan en geen zelfbruinende crème gebruiken. Daarnaast wordt u verzocht om vanaf 6 weken voor de eerste behandeling en tussen de behandelingen de haren alleen nog maar te scheren of te knippen. De behandeling zelf is vrijwel pijnloos en door de absolute huidvriendelijkheid van IPL-onthaarmethode kunt u na de behandeling gewoon alle dagelijkse bezigheden weer oppakken.

Is IPL altijd en voor iedereen de oplossing?2016-06-28T11:10:48+02:00

IPL is niet voor iedereen geschikt. Lichtblonde en grijze haren kunnen moeilijk of niet worden verwijderd, dit verschilt echter per persoon. Grijze haren bevatten geen pigment en kunnen daardoor niet verwijderd worden. Wel is IPL geschikt voor de behandeling van álle lichaamsdelen. Mensen met een getinte huid hebben zeer waarschijnlijk meer dan 6 tot 8 behandelingen nodig om alle haren definitief te verwijderen. Dit komt doordat de afgifte van energie moet worden bijgesteld om eventuele verbranding uit te sluiten. Mensen met een zeer donkere huid (negroide) kunnen niet behandeld worden. Slapende haarfollikels kunnen niet met IPL worden behandeld. Deze zijn bij iedereen aanwezig, maar komen enkel tot groei wanneer er sprake is van hormonale veranderingen, bijvoorbeeld als gevolg van de overgang, medicatie en gebruik van de pil.

Hoeveel IPL behandelingen heb ik nodig?2016-06-28T11:09:40+02:00

In totaal heeft u gemiddeld 6 tot 10 behandelingen nodig om alle ongewenste haargroei definitief te verwijderen. Tijdens een behandeling worden alleen de haarzakjes van de haren in de groeifase vernietigd. Deze kunnen daarna geen haren meer produceren. De haarzakjes van haren die tijdens een behandeling in de overgangs- of rustfase zitten, kunnen niet worden vernietigd. Deze worden vernietigd tijdens de volgende behandeling, wanneer ze in de groeifase zitten. Na elke behandeling ziet u na ongeveer 2 tot 3 weken resultaat; de haren die in de groeifase zaten zijn vernietigd en vallen uit en er komen geen haren meer terug. Afhankelijk van het te behandelen lichaamsdeel, wordt een behandeling om de 3 tot 5 weken herhaald. Na een vrijblijvend adviesgesprek kan Beautysalon La Luna een behandelprogramma samenstellen dat optimaal is afgestemd op uw huid- en haartype.

Hoe lang duurt een IPL behandeling?2016-06-28T11:08:58+02:00

De duur van de behandeling is afhankelijk van welk gebied u laat ontharen. Een behandeling varieert van 10 minuten (bijvoorbeeld bij de bovenlip) tot 1 uur (bijvoorbeeld bij de onder- en bovenbenen).

Hoe worden de haren met IPL verwijderd?2016-06-28T11:08:15+02:00

Het IPL-apparaat is geen laser, maar een flitslamp. Deze zet lichtflitsen om in warmte, die via het pigment van het haar bij de haarwortels komt. Omdat de haarwortels door de warmte worden vernietigd, is het haar niet meer in staat terug te groeien. Het IPL-apparaat produceert lichtenergie in één of enkele pulsen. Deze lichtenergie wordt vervolgens opgenomen door het pigment in het haarzakje. Dit duurt minder dan een seconde, lang genoeg om het haarzakje te vernietigen en kort genoeg om huidveiligheid te garanderen.

Waarop letten bij de eerste dagen na de permanente make-up behandeling2018-02-19T20:35:34+01:00

Direct na het aanbrengen van permanente make-up kan een lichte zwelling van de huid optreden. Deze zwelling verdwijnt echter weer binnen enkele uren. Doordat pigment in de huid wordt aangebracht kunnen er tevens kleine korstjes ontstaan die nauwelijks zichtbaar zijn. Deze korstjes mag u niet zelf verwijderen, maar deze moeten uit zichzelf loslaten. In dit verband is het dan ook af te raden om in de eerste 5 dagen na het aanbrengen van PMU uw ogen op te maken.

UV-licht na permanente make-up behandeling2016-06-28T11:00:12+02:00

Zolang de huid nog niet volledig hersteld is, zijn de pigmenten bijzonder gevoelig voor UV-licht. U mag gedurende acht dagen na de behandeling geen gebruik maken van de zonnebank. Ook hier geldt dat u rekening moet houden met uw vakantieplannen.

Hygiëne na permanente make-up behandeling2016-06-28T10:59:34+02:00

Om hygiënische redenen mag u gedurende acht dagen na de behandeling niet in de sauna, zwembad of zee. Houdt dus rekening bij het aanbrengen van permanente make-up met uw vakantieplannen.

Kleurintensiteit bij permanente make-up2016-06-28T10:58:39+02:00

tot een goed resultaat te komen, wordt de kleur aanmerkelijk donkerder ingezet om tot het gewenste eindresultaat te komen. Houdt rekening met het feit dat bijvoorbeeld wenkbrauwen zichtbaar donkerder zijn gedurende de eerste 5 dagen. Laat permanente make-up niet vlak voor een belangrijk feest of andere gelegenheden aanbrengen. Liever max. 1 week van tevoren of erna.

Enkele aspecten waarmee u rekening moet houden voor de PMU behandeling.2016-06-28T10:57:53+02:00

Er zijn een paar aspecten waarmee u rekening dient te houden als u PMU wilt laten aanbrengen.

Is Permanente Make-Up hetzelfde als tatoeëren?2016-06-28T10:57:07+02:00

Het principe lijkt op elkaar. Bij beiden wordt door middel van een naald pigment in de huid gebracht en dat is dan ook meteen de enige overeenkomst. Echter, de apparatuur als ook de samenstelling van de pigmenten en de technieken zijn totaal verschillend.

Is het eindresultaat bij PMU meteen zichtbaar?2016-06-28T10:56:39+02:00

Nee. De eerste week zal de pigmentatie aanmerkelijk donkerder zijn dan het eindresultaat. Door de natuurlijke celvernieuwing zal na een periode van circa 3 tot 5 weken het eindresultaat van de pigmentatie pas zichtbaar zijn. De kleur neemt circa 40% in intensiteit af binnen een week.

Hoe lang duurt een permanente make-up behandeling?2016-06-28T10:55:59+02:00

Over het algemeen duurt een behandeling inclusief voorgesprek, voortekenen, kleurkeuze, pigmentatie en afhandeling ongeveer 1-1,5 uur.

Kan ik nog gewone make-up aanbrengen na PMU?2016-06-28T10:55:26+02:00

Absoluut. Permanente make-up is niet bedoeld als avond make-up, het dient voornamelijk om de natuurlijke gezichtsvormen te accentueren. U kunt dus altijd nog extra make-up aanbrengen voor een avondje uit.

Wat als mijn permanente make-up lichter wordt?2016-06-28T10:54:50+02:00

Afhankelijk van de soort behandeling kan de intensiteit van uw permanente make-up in de loop der tijd vervagen. Dit verschilt per persoon. Dit heeft ondermeer te maken met de levensstijl van iemand, de natuurlijke celvernieuwing en de invloed van UV-licht. Een opfris behandeling is om deze reden aan te raden tussen 1,5-2 jaar.

Wat is een Informed Consent?2016-06-28T10:54:18+02:00

Een Informed Consent is een lijstje met vragen die wordt voorgelegd voordat u met een permanente make-up begint. De vragen hebben vooral met uw gezondheid te maken. Wij kunnen met uw antwoorden de juiste keuzes maken en de behandeling voor u zo spoedig mogelijk te laten verlopen.

Hoeveel weken moet er zitten tussen 2 behandelingen van PMU?2018-02-19T20:32:23+01:00

Omdat wij in de lederhuid werken is het verstandig 6-8 weken te wachten voor de volgende behandeling gedaan wordt. De huid is dan voldoende hersteld.

Doet het aanbrengen van Permanente Make Up pijn?2016-06-28T10:53:15+02:00

Dit is niet geheel gevoelloos, maar wordt over het algemeen niet als pijn ervaren. Er kan eventueel gebruik worden gemaakt van Emla-creme.

Welke pigmenten gebruiken jullie bij permanente make-up?2016-06-28T10:52:46+02:00

Wij gebruiken de pigmenten van Ecuri Cosmetics, GGD goedgekeurd (keuringscertificaat aanwezig) dus volkomen veilig, hypo-allergeen en een begrip zijn in de schoonheidsbranche.

Hoe lang blijft Permanente Make-Up zichtbaar?2016-06-28T10:52:12+02:00

Afhankelijk van de soort behandeling, blijft permanente make-up ongeveer 1,5 tot 5 jaar zitten, de pigmenten zullen langzaam verdwijnen door cel vernieuwing en onder invloed van UV licht. Per persoon is dit echter ook verschillend. Wij kunnen de klant overigens nooit garanderen dat het zo lang blijft zitten, omdat veel ook afhangt van iemands leefstijl. De manier waarop u de PMU verzorgt is erg van belang. De PMU is erg gevoelig voor UV-straling en agressieve huidproducten, zoals peelings en fruitzuren. Wanneer u in de zon altijd een zonnebrand met een hoge factor gebruikt en niet teveel huid-verdunnende behandelingen ondergaat, dan gaat de PMU een langere tijd mee.

Is er speciale nazorg nodig na de behandeling van permanente make-up?2016-06-28T11:04:33+02:00

In principe hoeft de huid na het aanbrengen van permanente make-up geen speciale behandelingen te ondergaan. Teneinde ervoor te zorgen dat uw permanente make-up optimaal zal zijn hebben wij een overzicht voor u samengesteld met de richtlijnen voor de nazorg. Wij nemen voorafgaand aan de behandeling alle richtlijnen voor de nazorg met u door en geven u uitleg hierover. U krijgt deze richtlijnen ook op papier mee naar huis.

Hoe wordt permanente make up aangebracht?2016-06-28T11:03:31+02:00

Met een flinterdunne naald wordt een pigmentkleur vlak onder het huidoppervlak aangebracht. Anders dan bij tatoeage (= voor altijd) gaat het om inbreng in de bovenste huidlaag.

Permanente make-up corrigeren, kan dat?2016-06-28T10:50:13+02:00

Het kan zijn dat u niet tevreden bent met PMU die bij een ander instituut is aangebracht. Daar kunnen we veel aan doen, maar volledig corrigeren is helaas niet altijd mogelijk. Ook wat dit betreft doen we er alles aan om teleurstelling te voorkomen: we hebben een uitgebreid intakegesprek met elkaar. We bespreken uw wensen en de haalbaarheid ervan.

Voor wie is Permanent Make-Up geschikt?2016-06-28T10:49:27+02:00

Iedereen met een gevoelige en/of allergische huid.
Als u geen tijd heeft, of wilt maken, om u op te maken.
Wanneer u dunne of geen wenkbrauwen meer heeft.
Als u smalle lippen, vage contourlijnen, geen strakke liplijn heeft.
Voor fanatieke sporters die er toch perfect uit willen zien.
Wanneer u elke morgen opgemaakt uit bed wilt stappen.
Als u bril- of lensdrager bent en het moeilijk vindt om uzelf op te maken.
Voor mensen die geen oogpotlood verdragen.
Camouflage van littekens

Wat is Radiesse®?2018-01-30T16:11:40+01:00

Radiesse® dermal filler is een injectable gemaakt van biocompatibele (CaHa) microdeeltjes die de productie van lichaamseigen collageen stimuleert waardoor gelaatstrekken verfijnen en onze huid er jonger gaat uit zien.

Radiesse® wordt door middel van een fijne naald onder het huidoppervlak geïnjecteerd. Wij voegen steeds een plaatselijke verdovingsvloeistof toe aan het product. Hierdoor is het inspuiten van het product pijnloos. Meteen na de injectie is een corrigerend effect zichtbaar door het volume-effect van de microdeeltjes en de gel. Na verloop van tijd gaan de CaHa microdeeltjes de aanmaak van lichaamseigen collageen stimuleren waardoor een langdurig corrigerend effect ontstaat. De crèmeachtige structuur van Radiesse® blijft zacht, voelt natuurlijk en blijft een groot aantal maanden tot jaren effectief.

Indicaties

Rimpelige of ingevallen wangen
Correctie van de mondhoekplooi
Correctie jukbeencontour
Correctie kin- kaaklijn contour
Rimpelige handen

Wat is Hyaluronzuur?2018-01-30T16:11:40+01:00

Hyaluronzuur is van nature aanwezig in de huid. Hyaluronzuur is hygroscopisch (elke molecule hyaluronzuur trekt water aan tot 100x haar eigen volume). Naarmate we ouder worden, neemt het vermogen van de huidcellen af om hyaluronzuur aan te maken. Ook neemt ook het vermogen van de huid af om water vast te houden. Verlies van volheid van de huid betekent dat de huid ‘los’ en vervolgens rimpelig wordt. Een injectable met hyaluronzuur zorgt voor een diepe hydratatie van de huid. Bovendien vult hyaluronzuur het verlies van volume aan waardoor de uitstraling van het gezicht verbetert; het geeft mooiere profiellijnen, vollere lippen en minder rimpeltjes. Het verschil tussen de verschillende hyaluronzuur-producten is gebaseerd op de grootte van de gel-deeltjes. Voor een optimaal resultaat kiest uw behandelende arts het product, of een combinatie van producten, die het best past bij uw huid en uw wensen.

Indicaties

Denkrimpels
Fronslijnen (niet standaard)
Lachrimpels
Liplijn
Mondplooien
Rimpels rond de wangen

Wat is Botuline Toxine?2016-06-28T10:47:15+02:00

Botuline Toxine is een natuurlijk eiwit. Het product is een spierontspanner die in de spiertjes of in de huid wordt ingespoten. Botuline Toxine blokkeert de prikkeloverdracht van de zenuwen naar de spieren. Hierdoor vermindert de overactiviteit van de spieren waardoor deze zich ontspannen. Rimpels die ontstaan
door overactiviteit van de spieren zullen hiermee vervagen. Botuline Toxine blokkeert ook de werking van zenuwen die zweetklieren prikkelen, waardoor voorkomen wordt dat de klieren zweet produceren (deze behandeling wordt door sommige zorgverzekeraars vergoed).

Indicaties

Voorhoofdsrimpels (horizontale rimpels op het voorhoofd)
Fronsrimpels (rimpels tussen de wenkbrauwen)
Kraaienpootjes (rimpels aan de buitenkant van de ogen)
Overmatig zweten (hyperhidrosis)
Tandenknarsen (bruxisme)
Chronische migraine

Hoe gaat een Permanente Make-Up behandeling in z’n werk?2016-06-26T17:52:59+02:00

Voordat u een behandeling ondergaat krijgt u altijd eerst een intakegesprek waarbij wij de Informed Consent doornemen. Wij bespreken uw wensen en verwachtingen maar ook komen uw medische gegevens ter sprake en kunt u al uw vragen stellen. Op basis hiervan wordt er voorgetekend en de juiste kleur uitgezocht. Indien alles naar wens is, kan er worden begonnen met de pigmentatie. Direct na de behandeling is de kleur 40/50% donkerder dan de uiteindelijke kleur, welke zichtbaar is na ongeveer twee weken. Na ca. 4-6 weken komt u terug en kijken we samen wat eventueel nog bijgewerkt moet worden. U heeft zelfs nog recht op een derde behandeling, maar deze is meestal niet nodig.

Ga naar de bovenkant