cosmetische

Ouderdomsvlekken

Ouderdomsvlekken zijn pigmentvlekken die ontstaan op de huid naarmate de huid verouderd. Daarnaast kunnen deze ook ontstaan door overmatige blootstelling van de zon.

Alles over ouderdomsvlekken

Wat zijn de oorzaken van ouderdomsvlekken?

De hoofdoorzaak is huidveroudering, naarmate de huid ouder wordt worden pigmentcellen actiever. Hierdoor wordt er meer pigment aangemaakt waardoor er een verstoring kan plaatsvinden in de pigment huishouding. Hierdoor ontstaan ouderdomsvlekken. Daarnaast zorgt overmatig zonnen ook voor een overproductie van melanine. Als je vaak (onbeschermd) in de zon zit is de kans groter dat je op jongere leeftijd al ouderdomsvlekken krijgt. Hoe meer je in de zon hebt gezeten, hoe meer pigmentvlekken.

Kunnen ouderdomsvlekken veranderen?

Ouderdomsvlekken kunnen na een tijdje veranderen. Er wordt daarom geadviseerd om regelmatig langs een dermatoloog te gaan om de plekjes te laten nakijken. Als er snel veranderingen plaatsvinden zoals veranderingen van grootte, vorm of kleur of als het gaat jeuken wacht dan niet te lang en laat het altijd voor de zekerheid checken, het hoeft niet altijd ernstig te zijn.

Hoe kan ik ouderdomsvlekken laten verwijderen?

Je kan ouderdomsvlekken laten verwijderen door middel van een laserbehandeling of een chemische peeling

Behandelingen

Behandeling die goed is bij dit huidprobleem:

Maak een vrijblijvende en kosteloze intake afspraak.
We bekijken graag je huid zodat we je gericht kunnen adviseren en een behandelplan kunnen opstellen.

Intake afspraak maken