cosmetische

Pigmentvlekken

Pigmentvlekken zijn ophopingen van pigment in de huid. Overal op het lichaam kunnen pigmentvlekken voorkomen en kunnen donker of licht van kleur zijn. In het algemeen komen pigmentvlekken het meeste voor op de lichaamsdelen die het meest worden blootgesteld aan de zon. Zoals het gezicht, armen en benen.

Alles over pigmentvlekken

Hoe ontstaan pigmentvlekken?

Door overproductie van melanine ontstaan er pigmentvlekken. Melanine zorgt ervoor dat de huid en het haar kleur bevat. Wanneer er donkere vlekken op de huid ontstaan is dit door een te veel aan melanine in de huid. Door hormonale schommelingen of door zwangerschap kunnen deze pigmentvlekken ontstaan, maar je kunt ook al vanaf je geboorte deze pigmentvlekken hebben.

Is een pigmentvlek gevaarlijk?

In principe kan een pigmentvlek geen kwaad en behoud het dezelfde vorm of kleur, maar zodra er snelle veranderingen plaatsvinden is het altijd verstandig om het plekje even te laten checken bij een dermatoloog. 

Kan ik pigmentvlekken laten verwijderen?

Pigmentvlekken kunnen verminderd worden met een laserapparaat. Na de behandeling worden de pigmentvlekken eerst donkerder van kleur en na twee weken vervagen de pigmentvlekken.

Behandelingen

Behandeling die goed is bij dit huidprobleem:

Maak een vrijblijvende en kosteloze intake afspraak.
We bekijken graag je huid zodat we je gericht kunnen adviseren en een behandelplan kunnen opstellen.

Intake afspraak maken