Ken je die gele boeken voor dummies? Boeken zoals voetbal voor dummies, computer voor dummies, etc. Nou, ik dacht hoe leuk zou het zijn als er ook zo een boek voor permanente make-up zou komen: permanente make-up voor dummies! Natuurlijk ga ik nu niet een heel boekwerk schrijven dus don’t worry, maar wat ik wel graag zou willen bereiken met deze blog is dat ik op een makkelijke en snelle manier uitleg wat permanente make-up is!

Ik heb een aantal vragen voor mezelf opgeschreven die ervoor gaan zorgen dat we aan het einde van deze blog meer content hebben voor ons boek; permanente make-up voor dummies. Als je zelf vragen en/of opmerkingen hebt dan hoor ik dat graag! De vragen die ik aan mezelf heb gesteld zijn heel simpel: WAT is permanente make-up? WIE doet permanente make-up? WAAR kan je permanente make-up laten zetten? WAAROM zou ik kiezen voor permanente make-up?

Wat is permanente make-up?

De allereerste vraag en misschien ook de allerbelangrijkste vraag: wat is permanente make-up? Permanente make-up kan vergeleken worden met een tattoo, bij een tatoeage wordt er inkt in de lederhuid gebracht. Nu denk je misschien wat is de lederhuid? Nou, je hebt drie huidlagen namelijk: de opperhuid, de lederhuid en de onderhuid. De opperhuid is de bovenste huidlaag en de onderhuid is de diepste huidlaag. De lederhuid zit daar eigenlijk tussen in.

Permanente make-up wordt net als een tatoeage in de lederhuid ingebracht. Toch zijn er verschillen tussen een tatoeage en permanente make-up. Permanente make-up is namelijk niet zo permanent als een tatoeage. Bij tatoeages wordt het pigment namelijk dieper dan 3 mm in het onderhuids bindweefsel aangebracht. Dit proces is niet meer terug te draaien. Permanente make-up wordt 1,5 – 2,0 mm diep in de lederhuid aangebracht. Een deel van deze pigmenten worden door het lichaam zelf ‘opgeruimd’, omdat dit volgens het lichaam hier niet hoort. De pigmenten zullen dus maar tijdelijk in de huid aanwezig blijven. We gaan ervan uit dat dit ongeveer twee tot vijf jaar goed blijft zitten, maar dit hangt heel erg af van het huidtype en de aard van de behandeling.

Wie laat permanente make-up zetten?

Eigenlijk is permanente make-up voor iedereen geschikt. Voor vrouwen en mannen; voor vrouwen die er altijd verzorgd uit willen zien, voor degenen die een correctie nodig hebben, voor mensen met een allergie bij gewone make-up, voor sportieve mensen. Kortom, permanente make-up is geschikt voor een brede doelgroep. We zien in onze salon vrouwen van elke leeftijd, van 18 tot 85 jaar. Een goed aangebrachte permanente make-up laat uw gezicht stralen.

Waar kan je permanente make-up laten zetten?

Er zijn steeds meer salons die permanente make-up aanbieden in hun salon. Waar je goed op moet letten is dat de permanente make-up specialist wel in bezit is van de goede papieren en dat dit niet een huis-tuin-keuken opleiding is geweest. Zoals je misschien al weet als je deze blog leest, zijn wij als salon in Haaften gespecialiseerd in permanente make-up. Sinds 1 juni 2007 mag permanente make-up uitsluitend worden aangebracht met een GGD vergunning. Bij Beautysalon La Luna beschikken we over deze vergunning!

Waarom zou je kiezen voor permanente make-up?

De bovenstaande vraag klinkt misschien voor de hand liggend. Een snel antwoord die je hierop zou kunnen geven is: dan hoef ik ’s ochtends mijn make-up niet meer helemaal aan te brengen en dan ben ik sneller klaar! JA! Dat is zeker waar. Daarnaast kan je ook denken aan mensen die bijvoorbeeld ongelijke wenkbrauwen hebben of stukjes mist in de natuurlijke wenkbrauw, dit kan opgelost worden met de hairstroke techniek. Iemand die bijna tot geen lip heeft kan kiezen voor permanente make-up om deze zo voller te laten lijken of te corrigeren. Maar het kan ook zo zijn dat je erg veel zweet dus dat je make-up eigenlijk altijd uitloopt en dat je daarom graag voor permanente make-up zou willen kiezen. Dus naast dat permanente make-up heel erg handig kan zijn voor ons ochtendritueel, kan het ook ongemakken weghalen en ervoor zorgen dat iemand zich beter in zijn of haar vel zal gaan voelen!

Ik hoop dat ik met bovenstaande vragen een goede start heb gemaakt voor het boek permanente make-up voor dummies! De volgende blog zal natuurlijk weer in het teken staan van permanente make-up en hierin zullen we weer interessante onderwerpen gaan aankaarten!

Wil je nog meer informatie over permanente make-up lees dat dan hier!

Tot snel!