Oktober is borstkankermaand. Borstkanker, een ziekte die jaarlijks ongeveer 16.000 keer wordt geconstateerd bij zowel mannen als vrouwen. Zo’n 1 op de 7 vrouwen krijgt borstkanker en het is in Nederland doodsoorzaak nummer één voor vrouwen tussen de 35 en 55 jaar. Dagelijks eist de ziekte negen levens.

We kennen allemaal wel iemand in onze omgeving met deze slopende ziekte
Mensen met mooie, bijzondere en emotionele verhalen. Zo’n ontmoeting is vaak een
moment van bezinning, een moment waarop we, tussen de drukte van het werk door, even stilstaan.
Dan dringt intens door waarvoor ik dit doe:
Voor vrouwen die getroffen worden door borstkanker.

Bij een groot aantal van deze vrouwen heeft een mastectomie (amputatie van de borst) plaats gevonden waarbij een gedeelte van de borst is verwijderd waardoor ze vaak geen tepels meer hebben. Hoewel de grootte en vorm van de natuurlijke borst door middel van eigen lichaamsweefsel of implantaten kan worden nagebootst, verdwijnt de tepel vaak volledig. De natuurlijke kleur en vorm van een tepelhof ontbreekt, waardoor men telkens weer wordt geconfronteerd met een periode die men achter zich wilt laten.

Met Dermatografie (ook wel medische tatoeage genoemd) is het mogelijk om met specifiek apparatuur, naalden en technieken, een heel natuurlijk ogende tepel en tepelhof te creëren.

De behandeling duurt ongeveer twee uur. In die tijd teken ik de gewenste vorm van de tepelhof voor, we bepalen samen de kleuren en ik breng de pigmentatie aan in een driedimensionaal ogende techniek. Direct na de behandeling ziet de kleur er donkerder uit, na ongeveer zeven dagen kunt u het eindresultaat beoordelen.

Tepelhof tatoeage wordt bij Beautysalon La Luna kosteloos aangeboden voor diegene die een (al dan niet preventieve) borstreconstructie hebben ondergaan tgv borstkanker, waardoor ze geen tepelhof meer hebben.

Een voorbeeld van een tepelhoftatoeage door mij gezet: Tepeltatoeage

Dit geeft mij de mogelijkheid om een positieve bijdrage te kunnen leveren aan vrouwen die het zo nodig hebben!