Het zetten van een tatoeage wordt afgeraden tijdens je zwangerschap. Maar geldt datzelfde ook voor het zetten van Permanente Make-Up? Mijn eerste ingeving zou zijn dat Permanente Make-Up en het zetten van een tatoeage ongeveer hetzelfde is, dus met andere woorden dat je dus geen PMU mag zetten tijdens je zwangerschap. Maar toch is Permanente Make-Up niet geheel hetzelfde als een tatoeage. PMU wordt namelijk in een andere huidlaag aangebracht dan bij een tatoeage. Dus mijn vraag blijft nog steeds: kan je PMU laten zetten wanneer je zwanger bent?

Kan ik PMU laten zetten tijdens mijn zwangerschap?

NEE! Een dikke vette nee! Tijdens een zwangerschap moet je niks riskeren wat niet fijn kan zijn voor de baby of voor jezelf. Ik denk dat de meeste specialisten het met mij eens zijn. Er is nog geen bewijs dat het pigment dat wordt aangebracht tijdens PMU schadelijk kan zijn voor je baby. Maar waarom zullen we dit riskeren? Bij Beautysalon La Luna willen wij het risico in ieder geval niet lopen. Bij PMU is de kans op infectie minuscuul. Maar dan nog.. Wat als je wel een infectie oploopt en ziek wordt. Dat wil je de baby toch niet aan doen? Ook is het algemeen bekend dat de huid van een zwangere vrouw gevoeliger is dan normaal, dus misschien is het minder fijn om dan juist PMU te laten zetten.

Hormonen

Zoals menig vrouw al weet hebben wij veel hormonen! Maar vooral tijdens de zwangerschap staan deze in volle bloei. Het kan daarom zijn door de hormonen dat de kleur in je huid verandert. Het kan zijn dat je donkerder wordt rondom je mond en je lippen. Hierdoor wordt het lastiger om een goede kleur te kiezen die echt bij jou huid past. Want na je zwangerschap zal je huid weer dezelfde kleur aannemen als toen de huid eerst had. Ook kan het zijn dat de pigmenten minder goed in de huid worden opgenomen, juist omdat je zwanger bent.

Het lichaam verkeert tijdens de zwangerschap in een verhoogde staat van alertheid, dus het lichaam zal ook proberen om elke vreemde stof (hoe oppervlakkig dan ook aangebracht) af te stoten. PMU wordt in de huidlaag aangebracht waar de lymfevaatjes zich bevinden, welke tijdens een zwangerschap actiever zijn. Hierdoor kan het moeilijker zijn om het ingebrachte pigment te behouden. Het pigment kan dus eerder vervagen.

Eigenlijk heb ik naast het feit dat we het niet willen riskeren voor de baby ook genoeg redenen genoemd waarom het voor jezelf ook niet fijn is om het te doen tijdens de zwangerschap.

Wanneer kan ik PMU wel weer laten zetten?

Niet alleen tijdens de zwangerschap maar ook na de zwangerschap wordt het afgeraden om PMU te laten zetten. Bijvoorbeeld wanneer je borstvoeding geeft raden we aan om nog even te wachten met PMU. We zeggen zelfs dat je moet wachten met PMU tot zes maanden na de bevalling.

Vraag de specialist

Heb je meer vragen over het laten zetten van PMU (dit hoeft natuurlijk niet met zwangerschap te maken te hebben). Dit kunt u altijd aan ons vragen. U kunt ons een e-mail sturen of even bellen. Wij willen graag al uw antwoorden beantwoorden.

Schoonheidsinstituut Haaften

Conclusie

Tijdens de zwangerschap zetten wij geen Permanente Make-Up dit omdat we de gezondheid van u en de baby belangrijker vinden! Ons advies is dan ook om het zelfs pas een half jaar na de bevalling te gaan laten zetten.

zwangerschap