Omdat er altijd vragen over Permanente Make-Up blijven bestaan hebben wij nu de belangrijkste vragen voor jullie op een rijtje gezet en deze zo kort maar krachtig mogelijk beantwoord. Als je hierna niet alles weet over PMU dan weten we het ook niet meer… 😉

Wat is Permanente Make-Up?

Permanente make-up kan je vergelijken met een tatoeage, het principe lijkt op elkaar. Bij beiden wordt door middel van een naald pigment in de huid gebracht en dat is dan ook meteen de enige overeenkomst. Echter, de apparatuur als ook de samenstelling van de pigmenten en de technieken zijn totaal verschillend.

Is het pijnlijk?

PMU is niet geheel gevoelloos, maar wordt over het algemeen niet als pijn ervaren. Er kan eventueel gebruik worden gemaakt van Emla-creme.

Voor wie is PMU geschikt?

Iedereen met een gevoelige en/of allergische huid. Als je geen tijd hebt, of wilt maken, om je op te maken. Wanneer je dunne of geen wenkbrauwen meer heeft. Als je smalle lippen, vage contourlijnen, geen strakke liplijn heeft. Voor fanatieke sporters die er toch perfect uit willen zien. Wanneer je elke morgen opgemaakt uit bed wilt stappen. Als je bril- of lensdrager bent en het moeilijk vindt om jezelf op te maken.
Voor mensen die geen oogpotlood verdragen. Camouflage van littekens

Welke behandeling is het populairst?

Bij ons zijn dat de wenkbrauwen zowel de hairstroke techniek, als de powder techniek of een combinatie van beiden. Maar ook de eyeliner behandeling is erg gewild, gevolgd door de lipbehandeling.

Hoe lang blijft PMU zitten?

Afhankelijk van de soort behandeling, kleurgebruik en eigen huid, blijft permanente make-up ongeveer 1,5 tot 5 jaar zitten, de pigmenten zullen langzaam verdwijnen door celvernieuwing en onder invloed van UV licht. Per persoon is dit echter ook verschillend. De manier waarop je de PMU verzorgt is erg van belang. De PMU is erg gevoelig voor UV-straling en agressieve huidproducten, zoals peelings en fruitzuren. Wanneer je in de zon altijd een zonnebrand met een hoge factor gebruikt en niet teveel huidverdunnende behandelingen ondergaat, dan gaat de PMU een langere tijd mee.

Hoe wordt PMU aangebracht?

Met hele dunne naaldjes! Er zijn verschillende naaldjes waarmee verschillende technieken kunnen worden toegepast. Hierdoor heb je echt een keuze in het soort wenkbrauw die je wilt. Niet dat er maar één techniek bestaat waarmee je het moet doen!

En daarna?

Na de behandeling krijg je een crème van ons mee die je thuis moet aanbrengen om de korstjes soepel te houden. Hiermee voorkom je dat je direct al pigment gaat afstoten. De huid moet goed droog blijven en je mag absoluut niet aan je huid gaan pulken! Uiteraard nemen wij voorafgaand aan de behandeling alle richtlijnen voor de nazorg met je door en geven je uitleg hierover. Je krijgt deze richtlijnen ook op papier mee naar huis.

Wanneer kom ik voor de nabehandeling?

Wij raden aan dat je binnen 4-6 weken bij ons terugkomt.

Moet ik van te voren nog over dingen nadenken?

Ja, de dag van tevoren is het handig als je van de alcohol afblijft en dat je geen aspirine of andere bloedverdunnende middelen gebruikt. Bij een gemaakte afspraak, ontvang je altijd een mail van ons met de aandachtspunten waar je rekening mee mag houden voor een behandeling.

Wie kiest de kleur van het pigment?

In overleg met jou kiest de specialist samen met jou een kleur die het beste bij de huid past. Daarbij wordt natuurlijk ook gekeken wat je eigen wensen zijn en indien mogelijk wordt hier zoveel mogelijk rekening mee gehouden.

Wanneer ik chemotherapie ga krijgen is PMU dan wat voor mij?

Ja! PMU zorgt ervoor dat de wenkbrauwen nog steeds zichtbaar zijn wanneer uw eigen wenkbrauwharen uit gaan vallen na de chemotherapie. Je kunt PMU het beste laten aanbrengen voordat je aan de therapie begint.

Moet ik mijn wenkbrauwen scheren voor de behandeling?

Deze vraag komt vaak voor, ook op het internet. Maar NEE! Je moet juist zoveel mogelijk laten staan. Hoe meer haartjes hoe natuurlijker het resultaat.

Ik heb wel eens een koortslip is dat erg?

Wanneer je af en toe een koortslip hebt, dan kunnen we in overleg een lipbehandeling ondergaan. We raden dan wel altijd van te voren aan dat je tabletten gaat slikken die je bij de huisarts kunt halen. Het is wel op eigen risico dat wanneer je dan alsnog een koortslip krijgt je eerder pigment zult gaan afstoten.

Is PMU veilig?

YEP!

Nou hopelijk staat één van je vragen er tussen. Zo niet dan kun je altijd contact met ons opnemen. Je kunt ons bellen of een e-mail sturen. Lees hier meer over Permanente Make-Up bij Beautysalon La Luna!

vragen