Misschien heb je er al wel eens van gehoord: dermaplaning. Dermaplaning is een nieuwe trend in de beauty industrie en neemt snel toe in populariteit. Maar wat is dermaplaning eigenlijk? In deze blog sommen we alles wat je moet weten over deze nieuwe trend op en zetten we het op een rijtje. Dermaplaning is een effectieve exfoliërende behandeling, waarbij dode huidcellen en donshaartjes voorzichtig van het gezicht worden ‘geschraapt’. Dit wordt gedaan met een chirurgisch mesje.

Dan vraag je je misschien af: waarom is het nodig? Het is omdat de opstapeling van dode huidcellen en kleine haartjes invloed heeft op je huidskleur en daarnaast ook de oorzaak kan zijn van acne uitbraken en verstopte poriën. Deze behandeling zorgt ervoor dat je een gezonde gloed krijgt!

Maar we snappen als je nog niet geheel overtuigd bent, daarom geven wij 8 weetjes over dermaplaning op een rij:

1. Het is geschikt voor alle huidtypes.

De behandeling is geschikt voor mensen met verschillende huidtypes. Mensen met zonneschade, fijne lijntjes, een droge huid en een doffe huid zijn allemaal goede kandidaten voor deze behandeling. Maar let wel op; heb je acne, of open wondjes dan zul je moeten wachten totdat dit is genezen.

2. Je haar zal niet dikker en donkerder teruggroeien.

Veel mensen zullen misschien bang zijn dat er donkere en dikkere haartjes zullen teruggroeien, maar dit is niet het geval. Aanvankelijk, wanneer de haartjes teruggroeien, zullen de haren wat anders aanvoelen aangezien ze recht groeien. Maar de haren hebben dezelfde textuur en groeien met dezelfde snelheid als daarvoor.

3. Er is geen ‘downtime’.

Soms kan het gezicht een heel klein beetje rood worden na de behandeling, maar dit is niet altijd het geval. Je kunt deze behandeling dus gewoon ondergaan als je daarna nog hebt afgesproken. Niemand zal het merken!

4. Zonnebrand is extra belangrijk.

Natuurlijk moet je dagelijks SPF dragen, maar na de behandeling zal de huid wat extra gevoelig zijn. Dus neem je zonnebescherming serieus en vergeet niet te smeren!

5. Make-up ziet er nog beter uit.

Heb je ooit gemerkt dat donshaartjes extra opvallen na het aanbrengen van foundation en gezichtspoeder? Maar nadat deze haartjes zijn verdwenen, zal je make-up er heel glad uitzien. Daarnaast zal je huidverzorgingsproducten ook effectiever zijn, aangezien de poriën niet meer verstopt zijn door dode huidcellen. De effectieve ingrediënten kunnen dus beter in de huid dringen.

6. De resultaten kunnen tot 4 weken zichtbaar zijn.

De behandeling zal dode huidcellen van drie weken verwijderen, dus je zal je gloed een maand lang behouden. Maar omdat de haartjes zullen groeien en er ook nieuwe dode huidcellen opstapelen op de huid, moet je de behandeling ongeveer elke maand herhalen om de resultaten te behouden.

7. Ga naar een gecertificeerde specialist.

Wij raden aan om de behandeling alleen te ondergaan bij een gecertificeerde specialist, om de beste en veiligste resultaten te kunnen garanderen. BeautySalon La Luna zit bij de eerste drie Nederlandse salons die Dermaplanepro gecertificeerd is!

8. Doe de behandeling niet thuis.

Omdat de behandeling wordt uitgevoerd met chirurgische scalpels, en niet zomaar een scheermesje, kun je het beter overlaten aan de professionals!

Wil je meer informatie over de behandeling, neem dan een kijkje op onze Dermaplaning pagina. Of maak meteen een afspraak!

Dermaplaning