Er zijn veel behandelingen die ingezet kunnen worden tegen acne. Dit maakt het soms ook erg lastig om een keuze te maken voor de beste behandeling. Onze oplossing? De Carbon Laser Peeling. Heb jij weleens van deze revolutionaire behandeling gehoord. Deze behandeling kan ingezet worden om de huidconditie te verbeteren. Deze reinigende behandeling kan zo ook ingezet worden tegen acne. De behandeling geeft een directe, verfrist uiterlijk en zorgt voor een zachtere, gladdere en stevigere huid.

Wat is een blemished skin?

Een onzuivere of blemished huid kan veel dingen betekenen. Over het algemeen gaat het over een verstopte huid en pigmentatie die ontstaat door bijvoorbeeld zonneschade, ontstekingen, hormonale schommelingen, etc. 

Wat is de carbon laser peeling?

De behandeling is een innovatieve laser behandeling, die een laser gebruikt om oneffenheden te behandelen. De behandeling zorgt voor een gebalanceerde uitstraling en een frisse en geleidelijke glans. Wanneer de behandelde huid herstelt, worden ongelijke plekken en pigmenten minder en verbetert de huidtextuur. 

Hoe werkt de Carbon Laser Peeling behandeling?

Bij de Carbon Laser Peel, wordt er een dun laagje carbon (= koolstof) aangebracht op het oppervlakte van de huid. Dit penetreert tot diep in de huid. We verdelen dit gelijkmatig over de huid en we gebruiken vervolgens een gerichte laserstraal om het gebied te behandelen. De deeltjes van de koolstof absorberen het licht en door een vacuüm worden de deeltjes vervolgens weggezogen. Deze deeltjes worden samen met beschadigde cellen, oneffenheden en olie verwijdert. Door de hitte van de laserstraal stimuleren we daarnaast de productie van collageen.

Hoe vaak heb je een behandeling nodig?

Wij raden aan om elke 2 tot 3 weken langs te komen voor de behandeling. Dit geeft de huid genoeg tijd om te herstellen en collageen en elastine te regenereren. Er zijn 2 tot 6 behandelingen nodig om zichtbaar resultaat te boeken. De precieze resultaten verschillen per individu. 

Zijn er bijwerkingen?

De bijwerkingen zijn minimaal. Het kan zijn dat de huid in de uren na de behandeling rood wordt en gevoelig aanvoelt, maar dit trekt vanzelf weg. 

Is de behandeling pijnlijk?

De behandeling is niet pijnlijk. Tijdens de behandeling kun je een kleine tinteling en hitte voelen op de huid, vergelijkbaar met een IPL behandeling. 

Wat zijn de voordelen?

De behandeling reinigt de huid diep, het absorbeert oliën en oneffenheden. Daarnaast wordt de huid diep geëxfolieerd, wat leidt tot een zachte, stralende huid en een verkleining van de poriën. De behandeling werkt tot diep in de huid en stimuleert de productie van collageen. De huid wordt steviger, fijne lijntjes en rimpels worden verminderd en de huid wordt strakker. 

En om op het punt van deze blog uit te komen: het helpt ook tegen acne! De warmte die wordt gegenereerd door de behandeling heeft namelijk twee extra voordelen. De bacterie die acne veroorzaakt wordt namelijk vermindert. Hierdoor kun je puistjes en acne uitbraken beter onder controle houden. Talgklieren worden bovendien verkleint, waardoor de olie- productie vermindert en de poriën minder snel zullen verstoppen. De behandeling is geschikt voor het gehele lichaam!

Benieuwd of geïnteresseerd? Neem contact op of maak direct een afspraak voor de carbon laser peel!

carbon laser peeling