Heb jij ooit gehoord van deze behandeling? Dermaplaning is een exfoliërende behandeling die steeds populairder wordt. En wist je dat wij deze fantastische behandeling ook aangeboden wordt bij ons, Beautysalon La Luna in Haaften?! Maar laten we voor de mensen die nog nooit van deze behandeling hebben gehoord, bij het begin beginnen: wat is dermaplaning en waarom zou je voor deze behandeling kiezen?

Op dit moment heb jij (ja, jij!) verschillende lagen dode huidcellen op het gezicht. Deze lagen dragen bij aan verschillende huidproblemen: dofheid, rimpels, acne uitbraken en ga zo maar door. Maar maak je geen zorgen, dit is natuurlijk, en er zijn genoeg opties om deze dode huidcellen te verwijderen. Onze aanbeveling: dermaplaning!

Wat is dermaplaning?

Dermaplaning is een exfoliërende behandeling, uitgevoerd door specialisten, waarbij het oppervlakte van de huid voorzichtig wordt verwijderd met een chirurgische scalpel. Dode huidcellen worden als het ware van het gezicht geschraapt en donshaartjes worden bovendien verwijderd. Dus eigenlijk is het alsof je het gezicht scheert. 

Het verwijdert gezichtshaar en laat het gezicht super zacht aanvoelen. Dit zorgt voor een gladde huid, de perfecte basis voor jouw make-up. Daarnaast laat het de huid stralen, zonder dat je harde scrubs hoeft te gebruiken. Sound to good to be true? Natuurlijk heeft elke behandeling zijn voor- en nadelen. Om te kijken of deze behandeling wat voor jou is, zullen wij de voor- en nadelen voor jou op een rijtje zetten. 

Wat zijn de voordelen van dermaplaning?

De resultaten kunnen per persoon verschillen, maar je kunt verwachten dat je een gladdere huid hebt, zonder donshaartjes. Daarnaast zal de huid er iets helderder uitzien. Omdat je alle dode huidcellen verwijdert, zullen huidverzorgingsproducten ook beter opgenomen kunnen worden door de huid. 

Wat zijn de bijwerkingen van de behandeling?

Wanneer je wordt geholpen door een professional is de behandeling geschikt voor alle huidtypes, zeker voor mensen met zonneschade, fijne lijntjes, droge plekjes en een doffe huid. Maar er zijn natuurlijk gevallen waarvoor deze behandeling minder geschikt is. Heb jij bijvoorbeeld een zeer gevoelige huid (met bijvoorbeeld rosacea), dan kan deze behandeling de huid mogelijk gaan irriteren. Hetzelfde geldt voor mensen met een ontstekingsacne, waarbij deze behandeling het probleem mogelijk veregert. 

Zorgt de behandeling voor acne uitbraken?

NEE! Eigenlijk is het tegenovergestelde waar. Een opbouwing aan dode huidcellen kan de poriën en haarzakjes verstoppen, wat kan leiden tot een acne uitbraak. Wanneer je deze huidcellen op tijd verwijdert, kun je deze uitbraken voorkomen. 

Kan iedereen deze behandeling uitvoeren?

NEE! En probeer het zeker niet thuis! Laat de behandeling door een ervaren specialist uitvoeren, voor de beste en veiligste resultaten. Bij Beautysalon La Luna zijn we gespecialiseerd in dermaplaning en helpen we jou graag van je huidproblemen af!

Doet de behandeling pijn?

De gedachte van een mes die langs je gezicht wordt gehaald, klink misschien wel een beetje eng maar het is helemaal niet pijnlijk. Vergelijk het met het scheren van de rest van het lichaam. Je voelt het, maar als je het goed doet dan zal het zeker geen pijn doen. 

Hoe maak ik een afspraak voor dermaplaning?

Ben jij geïnteresseerd in deze behandeling? Maak dan gemakkelijk een afspraak online. Heb je eerst nog vragen? Dan kun je altijd contact opnemen met onze specialisten!

dermaplaning