De naam permanente make-up is eigenlijk misleidend. Want in tegenstelling tot een tatoeage is permanente make-up niet echt permanent. Permanente make-up wordt daarom ook wel semi-permanent genoemd. Maar wat is de reden dat PMU vervaagt? En kunnen we dit proces voorkomen/ vertragen? Wij hebben het antwoord voor jou! Maar laten we bij het begin beginnen.

Wat is PMU?

Permanente make-up is het inbrengen van pigmenten in de huid. Deze techniek wordt gebruikt om bijvoorbeeld een eyeliner te zetten, wenkbrauwen te tekenen of een lipliner te tatoeëren. De behandeling is perfect voor mensen die er op alle momenten van de dag perfect uit willen zien, geen tijd hebben om elke dag make-up aan te brengen, een ziekte hebben waardoor je haren verliest en/of littekens of imperfecties wilt verbergen. 

Waarom vervaagt Permanente make-up?

Er zijn verschillende factoren die meespelen bij de snelheid van het vervagen van PMU. Maar ondanks deze factoren is één ding zeker, PMU zal vervagen ongeacht de factoren die dit kunnen versnellen. Factoren die invloed uitvoeren is het aantal keer dat je exfolieert en blootstelling aan de zon. Maar daarnaast is het ook belangrijk dat je regelmatig een touch-up laat doen en is het resultaat ook afhankelijk van de kwaliteit van de specialist. De kleur van het pigment en jouw huidtype spelen ook allemaal een rol in de snelheid dat de PMU vervaagt. 

Maar laten we terug komen op het feit dat PMU ongeacht van deze factoren zal vervagen. Net zoals tattoes vervaagt het pigment van PMU ook. Maar omdat er ander soort pigment wordt gebruikt dan bij tatoeages, zal het sneller vervagen dan bij een tatoeage. Daarnaast wordt PMU in tegenstelling tot een tatoeage minder diep in de huid aangebracht. 

Hoe voorkom je dat PMU vervaagt?

Ook al kun je het niet geheel voorkomen, je kunt het proces wel vertragen. Eén van de voornaamste redenen dat PMU vervaagt is blootstelling aan zonlicht. Nu kun je dit natuurlijk niet in zijn geheel voorkomen. Maar wanneer het kan, kun je jouw permanente wenkbrauwen of eyeliner beschermen door zonnebrand te smeren of door bijvoorbeeld een zonnebril te dragen. Daarnaast vervaagt PMU sneller als je vaak exfolieert. Zorg er daarom voor dat je bij het exfoliëren dit gebied vermijd. 

En ook al doe je zo je best om het vervagen uit te stellen, toch zal het uiteindelijk vervagen. Daarom raden we je aan om eens in de zoveel tijd een touch-up te nemen. Afhankelijk van de kleur en jouw huidtype is een tocuch-up tussen de 1-2 jaar wel nodig voor het beste resultaat. 

Lees hier alles over de mogelijkheden voor permanente make-up bij Beautysalon La Luna. 

vervagen permanente make-up