Bij Beautysalon La Luna bieden wij verschillende behandelingen met de Enterpen™. Je kunt bij ons zowel terecht voor een microneedling behandeling als een nano-dermabrasie behandeling. Maar wat is nu eigenlijk het verschil tussen deze behandelingen en welke is de beste? Dat gaan we uitzoeken! Maar voordat we beide behandelingen gaan vergelijken, zullen we nog even kort omschrijven wat beide behandelingen eigenlijk voor je kunnen betekenen!

Microneedling

Bij microneedling worden, met behulp van de Enterpen, met minuscule naaldjes kleine kanaaltjes in de huid gemaakt. De huid wordt als het ware licht beschadigd. Hierdoor wordt de huid gestimuleerd om te gaan herstellen. De aanmaak van onder andere collageen en elastine wordt hiermee geactiveerd. Met als resultaat een huid die voller, steviger, egaler van kleur en gladder is.

Nano- dermabrasie

Bij Nano-dermabrasie wordt de huid ‘gepolijst’, door dode huidcellen van de bovenste huidlaag te verwijderen. Door de behandeling wordt de doorbloeding verbeterd en hierdoor wordt celvernieuwing in de huid gestimuleerd. Met als resultaat een huid die gladder, jonger, zacht en fris is.

Microneedling vs. Nano-dermabrasie

Voor zowel microneedling als nano-dermabrasie zijn meerdere behandelingen nodig voor een optimaal resultaat. In tegenstelling tot microneedling, kun je bij nano-dermabrasie vrijwel direct resultaat zien. Nano- dermabrasie is een oppervlakkige behandeling, die wordt gebruikt om de huid terug in balans te krijgen. De behandeling beschadigd, in tegenstelling tot microneedling, de huid niet.

Dan vraag je je misschien wel af welke behandeling het beste is… Beide behandelingen zijn geschikt bij verschillende huidcondities. De ene behandeling is dus niet per se beter dan de andere, maar ‘de beste’ behandeling is dus afhankelijk van jouw huidprobleem en/ of huidconditie. Voor het gemak geven we jou een overzicht:

Microneedling, toegepast bij: vergrote poriën, verouderde huid, acne, striae, fijne lijntjes, grove huidstructuur, littekens en pigmentvlekken.

Nano-dermabrasie, toegepast bij: zonbeschadigingen, slechte doorbloeding, grauwe huid, acne, couperose, ruwe huid en verouderde huid. Daarnaast wordt het ook toegepast als oppepper voor de huid.

Afspraak maken

Hebben we jou al overtuigd om een afspraak te maken? Doe dit dan online! Wil je meer informatie, lees hier meer over microneedling en nano-dermabrasie of neem contact op met één van onze specialisten om al je vragen te stellen.

Enterpen - nano-dermabrasie microneedling