Scheren is niet langer alleen voor je oksels, bikinilijn en benen – ook het gezicht wordt tegenwoordig meegenomen. Deze behandeling heet dermaplaning, en de behandeling wordt meestal uitgevoerd bij een salon, door een specialist die hiervoor een scalpel gebruikt. Maar tegenwoordig zien we voor veel beautybehandelingen ook mogelijkheden om jezelf thuis te behandelen. Maar is dit wel verstandig? Kunnen we sommige dingen niet beter aan een specialist overlaten? Wij hebben het voor je uitgezocht. Maar eerst: wat is dermaplaning precies en welke voordelen heeft deze behandeling?

Wat is dermaplaning en wat zijn de voordelen?

Zoals hierboven vermeld is dermaplaning eigenlijk het ‘scheren’ van het gezicht. Maar de behandeling doet veel meer dan alleen de (dons)haartjes van het gezicht verwijderen. Het is een huidbehandeling waarbij dode huidcellen en gezichtshaar met behulp van een chirurgisch mesje voorzichtig worden verwijderd. Met als resultaat; een direct zachtere en meer heldere huid. Bovendien kan huidverzorging beter doordringen in de huid en zal jouw make-up er ook beter uitzien. 

De voordelen op een rijtje:

  • verwijdert dode huidcellen;
  • verwijdert donsharen (vellusharen);
  • verfijnt fijne lijntjes;
  • verheldert oppervlakkige pigmentvlekken;
  • bevordert de aanmaak van collageen en elastine;
  • bevordert het verwijderen van onzuiverheden;
  • geeft de huid een GLOW.

Is dermaplaning voor thuis veilig?

Als we naar het verschil van een professionele behandeling en een behandeling voor thuis kijken, komt het allemaal neer op de middelen die gebruikt worden. Laat je de behandeling uitvoeren door een erkend specialist, dan wordt er een chirurgisch mesje gebruikt. En met dit chirurgisch mesje kan de huid dieper geëxfolieerd worden dan met mesjes die je thuis zou kunnen gebruiken. Bovendien kun je in de salon ook makkelijker kiezen voor een aansluitende behandeling, die de resultaten kunnen bevorderen. Echter is het dus wel mogelijk en relatief veilig (als je de instructies goed volgt) om de behandeling thuis uit te voeren. De vraag blijft hierbij alleen of je de gewenste resultaten zult behalen. Mocht je kiezen om dit toch thuis te doen, zorg dan wel dat je de juiste hulpmiddelen aanschaft!

Beautysalon La Luna

Bij Beautysalon La Luna in Haaften zijn we gespecialiseerd in de dermaplaning behandeling. Ben jij benieuwd? Lees hier dan meer info over de behandeling. Of maak gemakkelijk een afspraak online: klik hier. De dermaplaning behandeling kun je gemakkelijk uitbreiden met verschillende facials. Vraag de specialist welke behandeling zij adviseert voor de meest optimale resultaten.

dermaplaning thuis