We horen de laatste tijd steeds meer mensen die ineens last hebben van onzuiverheden, irritaties of uitslag op wangen, kin of kaaklijn, terwijl ze hier voorheen nooit tot weinig last van hadden. Dit wordt in de meeste gevallen veroorzaakt door het vele dragen van een mondmasker en wordt ook wel Maskne genoemd.

Het is acne (witte pukkels) dat ontstaat door wrijving van de stof tegen de huid. Hierdoor kan er een irritatie of ontsteking ontstaan. Hoe kun je Maskne het beste voorkomen en behandelen?:

1) Kies het juiste masker

Verwissel je mondmasker regelmatig. Gebruik een wegwerpmasker ook echt eenmalig. Op deze manier krijgen bacteriën een minimale kans. Kies jij voor een herbruikbaar masker? Dan is 100% katoen de beste keuze. Het is belangrijk dat je dit masker iedere dag wast, dus schaf er een aantal aan.

2) Reinig je huid

Reinig zowel iedere ochtend als avond je huid goed. Gebruik hiervoor een milde cleanser zoals de Purifying Cleansing Gel.  In het geval van een geïrriteerde huid of een huid met acne, zal de pH-waarde uit balans zijn. Een verscheidenheid aan probiotica is toegevoegd aan dit product, welke de balans helpen te herstellen. Als tweede stap van de reiniging gebruik je de Phyto-lotion met natuurlijke werkstoffen, geschikt voor de vette en geïrriteerde huid met acne. Het bevat o.a. Salicylzuur, welke de poriën diep reinigt, overtollig talg en vuil verwijdert en ontstekingen remt.

3) Masker

Gebruik 1 a 2 keer per week masker zoals het Calming Mask. Deze is speciaal samengesteld om de huid met acne en/of andere ontstekingen intensief te kalmeren en herstellen. Het bevat Zinkoxide welke ontstekingen vermindert die horen bij uitslag, allergieën of irritaties. Helpt bij het behandelen van acne-uitbarstingen door vocht in de gedehydrateerde huid te houden en vermindert pigmentstoornissen.

4) Hydrateer

Gebruik producten die de vochtbalans herstellen, zoals hydraterende crèmes en serums met hyaluronzuur, zoals bijvoorbeeld  de Oxygen Gel, Oxygen Hydro 24hr  of Rebalancing Cream. Smeer het product 2 keer per dag zodat het beschermt tegen je (adem)vocht in het masker en tegen het masker zelf.

5) Minerale Make-up

Gebruik geen gewone make-up maar minerale make-up producten. Deze sluiten de huid niet af maar laten deze ademen. Ga bijvoorbeeld voor de minerale loose foundation van Bellapierre. Deze 5-in-1 Mineral Foundation bevat slechts vier natuurlijke ingrediënten; mineralen die vriendelijk en zachtaardig zijn, beschermende en verzorgende eigenschap hebben voor de huid – Mica, Zink, ijzeroxiden, en Titanium Dioxide. Niet-comedogeen en hypoallergeen, deze minerale foundation is veilig voor alle huidtypes.

5) Behandeling

Gun jezelf een goede reinigende en herstellende behandeling bij een specialist. Ga niet zelf krabben of uitreinigen. Onze huidspecialistes adviseren je graag.

6) Algae Peeling

Bij Maskne is een Decaar Algae Peeling (kruidenpeeling) behandeling aan te raden. De kruiden zuiveren de huid en triggeren het herstelvermogen van de huid.