Nu velen gedwongen zijn om thuis te werken en vaker thuis doorbrengen, in verband met het coronavirus, zullen velen hun beauty routine hebben aangepast. Nu er veel uren binnen worden doorgebracht, denk je misschien wel dat je de SPF wel kan laten liggen voor als je weer vaker naar buiten gaat. Maar een zonnebrand blijft een essentieel gedeelte in jouw huidverzorgingsroutine, zelfs als je van thuis af werkt. Maar waarom moet je de huid dan nog steeds beschermen? Wij geven jou de belangrijkste redenen om een SPF te gebruiken, ook als je thuis werkt. 

Tuin of balkon

Je mag dan wel thuis werken, maar de kans is groot dat jij wel eens een pauze neemt. En wat doe je dan in die pauze? Dan ga je lekker de tuin in of het balkon op, je maakt buiten een korte wandeling of je gaat misschien wel even naar de supermarkt. Kortom, je wordt direct blootgesteld aan de zon, ook al is het maar van korte duur. Dat is genoeg reden om de huid te beschermen met een zonnebrand. Smeer je extra in, voordat je naar buiten gaat.

Ramen

En zelfs als je direct zonlicht vermijdt en dus niet naar buiten gaat, betekent dit niet dat de huid veilig is. Ramen beschermen je namelijk alleen tegen UVB stralen. Dit zijn de stralen van de zon waardoor je verbrandt. De ramen beschermen je echter niet tegen UVA straling, die ook schadelijk is voor de huid. Bescherm de huid daarom alsnog, ook als je binnen zit. En ook al zit je niet dicht bij een raam, jouw computerscherm kan ook effect hebben op de huid.

Computerscherm

Ook de UV-stralen in blauw licht, oftewel het licht afkomstig van een computer, telefoon of tablet scherm, is schadelijk voor de huid. Oftewel, genoeg redenen om de huid te beschermen met een SPF, ook al je thuis moet werken!     

Bescherming tegen de zon

Wist je dat (onbeschermde) blootstelling aan de zon de nummer 1 oorzaak is van vroegtijdige huidveroudering? Wil jij fijne lijntjes en rimpels voorkomen, dan is bescherming tegen de zon de eerste stap naar een gezonde huid. Daarnaast is de zon ook een oorzaak van vele andere huidproblemen, zoals hyperpigmentatie.  Bij Beautysalon La Luna bestel je jouw SPF producten gemakkelijk online: Annemarie Borlind Zonnebescherming en Skeyndor Sun Expertise.

Bestel de producten van Annemarie Borlind of bestel de producten van Skeyndor.

SPF