Een permanente make-up behandeling is een perfecte oplossing voor iedereen die elke dag met make-up wakker wilt worden… Nooit meer je wenkbrauwen of eyeliner hoeven tekenen en dan de struggle hebben dat één oog helemaal mislukt. Ook is het perfect voor tijdens het sporten, zwemmen of gewoon in de regen, jouw make-up zal eigenlijk altijd perfect zitten!

Maar hoe lang heeft het tijd nodig om te genezen? Wanneer kun je jouw dagelijkse activiteiten weer voorzetten als normaal? Want het gezicht zwelt toch op na de behandeling?

Dagelijkse activiteiten hervatten

Veel mensen denken dat ze ná de behandeling super rode wenkbrauwen, enorm gezwollen ogen en/of gezwollen lippen zullen krijgen. Maar gelukkig is dit helemaal niet het geval (als de permanente make-up goed is gezet)! Je ziet er gewoon normaal uit en kan direct weer jouw dagelijkse activiteiten voortzetten. Je hoeft je geen zorgen te maken over hoe je eruit ziet en kan gemakkelijk een afspraak maken na de behandeling. 

Lippen

Heb je gekozen voor PMU voor de lippen, kun je hete dranken het beste even vermijden. Daarnaast kun je bepaald eten ook beter even vermijden, voor pijn en hygiëne redenen. De lippen zullen wel iets gaan zwellen, maar zeker niet zo erg dat je niet over straat zal durven lopen!

Wenkbrauwen

De wenkbrauwen kunnen direct na de behandeling wat roze worden, door het weghalen van pigment tijdens de behandeling. Dit trekt over het algemeen na 1 tot 2 uur na de behandeling weg. 

Eyeliner

Na het zetten van de eyeliner zullen de ogen ietsjes opzwellen, vooral de dag na het zetten (na het slapen). Dit trekt echter binnen een paar dagen weer volledig weg. 

Hersteltijd behandelde gebieden

De hersteltijd hangt van verschillende factoren af. Denk hierbij aan het te behandelen gebied (lippen, wenkbrauwen, eyeliner), maar ook aan bijvoorbeeld jouw leeftijd. Gemiddeld heeft de huid gemiddeld 7 dagen nodig om te herstellen. In eerste instantie zal de kleur donkerder uitvallen dan het uiteindelijke resultaat. Na één week zal de kleur al een stuk lichter zijn dan op de dag van het zetten. 

Permanente make-up behandeling – La Luna

Bij Beautysalon La Luna hebben we jarenlange ervaring bij het zetten van permanente make-up. Ben je benieuwd naar deze behandeling, lees hier dan meer. Ben je benieuwd naar de resultaten? Neem dan een kijkje in ons portfolio. Wil je een afspraak maken voor een PMU behandeling, stuur ons dan een bericht. Klik hier om contact op te nemen.  

permanente make-up behandeling