De huid is het grootste orgaan van ons lichaam, dus het belang van de huid kan niet genegeerd worden. Het beschermt ons tegen het milieu en bacteriën, het vermindert het verlies van water uit het lichaam en het beschermt de organen en andere structuren in het lichaam. De huid vraagt daarom om een speciale verzorging, om de huid te laten stralen en gezond te houden. En daarbij kan een huidanalyse jouw huid goed helpen: 

Waarom heb ik een huidanalyse nodig?

Een gedetailleerde analyse van de huid is er belangrijk om achter onderliggende huidcondities te komen. Daarom raden we ook altijd een huidanalyse aan, voordat je een huidverbeterende of andere beauty behandeling ondergaat. Na een huidanalyse kan de specialist een op maat gemaakt behandel en productadvies samenstellen, om zo jouw huidproblemen te behandelen of de huid gezond te houden. 

Wat laat een huidanalyse zien?

Een goede huidanalyse vertelt meer over de huidteint, pigmentvlekken, poriën en acne plekjes. Een goede huidanalyse geeft ook details weer over de algehele gezondheid. Zo worden plekjes op de kin bijvoorbeeld veroorzaakt door stress en een slecht dieet. Een acne uitbraak op het voorhoofd kan laten zien dat je meer water moet drinken en volkoren producten. 

Bij een huidanalyse wordt niet alleen gekeken naar de huid, maar ook naar je levensstijl. De eerste stap van de huidanalyse bestaat daarom ook uit een aantal vragen over jouw levensstijl. Zo nemen we met je door waar jouw voeding uit bestaat, zullen we kijken naar hormonale veranderingen in de huid, stress en naar schadelijke stoffen van buitenaf die de huid kunnen beïnvloeden. Een aantal vragen die doorlopen zullen worden: reageert de huid op temperatuurschommelingen, ben je vaak blootgesteld aan de zon, leef je in de stad (vervuiling), sport je, rook je, krijg je voldoende slaap, etc. 

De tweede stap is om echt naar de huid te gaan kijken. We kijken dan naar 5 verschillende gebieden: het voorhoofd. oogcontour, neus en wangen, onderkant van het gezicht en lippen en de nek. Maar met het blote oog is niet alles zichtbaar. Daarom kan er gebruik gemaakt worden van de Skin Analyzer. Met de Skin Analyzer wordt er een scan gemaakt van het complete gezicht. Deze scan onthult mogelijke huidproblemen die in de toekomst kunnen ontstaan en huidige huidcondities. Daarnaast helpt de Skin Analyzer bij het maken van een op maat gemaakt behandelplan. Lees hier meer over de skin analyzer. 

Waar kan ik het beste naartoe voor een huidanalyse?

Bij Beautysalon La Luna staat het verbeteren van de huid centraal. Voordat wij jou zullen behandelen, analyseren wij jouw huid met behulp van de Skin Analyzer. Ben jij benieuwd wat we voor jouw huid kunnen betekenen? Neem dan contact op met onze specialistes, of maak direct een afspraak.

huidanalyse skin analyzer