Let’s talk about nipples for a while. Dit was de titel die ik tegenkwam toen ik met het huidige onderwerp bezig was. Want ja Permanente Make-Up zoals we het kennen gaat eigenlijk nog veel verder dan alleen wenkbrauwen, lippen en eyeliners. Een cosmetische tattoo kan ook worden gezet op de tepel(hof), wat medische tatoeage wordt genoemd. De buitenring van de tepel staat bekend als de areola. Sommige vrouwen hebben een lichtroze, andere hebben donkerrood tot zelfs donkerbruin. Areola’s komen in verschillende vormen en maten voor, deze blog gaan wij eens wat dieper in op de areola’s van vrouwen. Hoe dit het zelfbeeld van vrouwen kan beïnvloeden, hoe je de perfecte set areola’s kan vormen en een paar voorbeelden van areola’s d.m.v. een medische tatoeage.

Een medische areola tatoeage wordt het meest toegepast bij vrouwen die getroffen worden door borstkanker. Bij een groot aantal van deze vrouwen heeft een mastectomie (amputatie van de borst) plaats gevonden, waarbij een gedeelte van de borst is verwijderd waardoor ze vaak geen tepels meer hebben.

Een medische tatoeage bij tepelhofreconstructie is dan vaak de laatste stap, de ‘finishing touch’ van de borstreconstructie. De tepelhoftatoeage gaat meestal ook gedeeltelijk over het litteken heen, zodat deze minder opvallend is.

Maar medische areola tatoeages worden ook in andere situaties toegepast. Naarmate dat we ouder worden veranderen er dingen aan ons lichaam. We verliezen de elasticiteit in onze huid (dingen gaan hangen), we zien overal rimpels verschijnen, op gewicht blijven wordt steeds lastiger, etc. Al met al er gebeurt genoeg! Helaas kan er ook iets met de areola’s gebeuren, deze kunnen hun pigment gaan verliezen. Hierdoor kan het zijn dat je je onzeker voelt wanneer je naakt bent.

Areolas die het zelfbeeld beïnvloeden

Sommige vrouwen zijn niet tevreden over de kleur van hun areola’s en zouden willen dat ze dit konden veranderen. Andere vrouwen krijgen door de overgang lichtere areola’s. Je ziet ook vaak bij vrouwen die borstvoeding hebben gegeven dat de areola daarna vervaagt. Genoeg situaties dus waarbij de areola’s jouw zelfbeeld kunnen beïnvloeden.

Ontwerp de perfecte set!

Met Permanente Make Up kan je niet alleen wenkbrauwen mooi maken. Nee, je kan ook jouw areola’s weer mooi maken dmv een medische tatoeage! Wanneer je de areola’s bij een specialist laat zetten op dit gebied (doe alsjeblieft wel onderzoek hiernaar) dan zullen de resultaten zo natuurlijk zijn dat het niet eens opvalt en dat jij hierdoor lekkerder in je vel zal zitten!

Hoe gaat dit in zijn werk?

De specialist zal om te beginnen met jou overleggen wat je wensen en behoefte zijn op het gebied van de areola’s. Wanneer dit is besproken kan de specialist diverse pigment kleuren op je huid smeren op de plaats van areola’s. Zo kan jij zien of je bijvoorbeeld een lichtere of donkerdere kleur wilt. De specialist zal sowieso kijken naar jouw eigen huidskleur. Het zetten van een areola is een medische tattoo. Zo kan je de onvolmaaktheden waar je je aan irriteert of die je hebt opgelopen verbergen.

Hoelang blijft de areola tattoo zitten?

Sowieso moet je na 6-8 weken weer een keer terugkomen voor een nabehandeling bij de specialist. Daarna zal de tatoeage langer blijven zitten dan bijvoorbeeld een wenkbrauw want, de tattoo wordt minder blootgesteld aan schadelijke invloeden van buitenaf en is vaker bedekt. 

Bekijk onderstaand een voor en na foto: