De huid rondom de ogen is dunner dan de rest van het gezicht en is daarom ook een stuk kwetsbaarder. Daarom heeft de huid rondom de ogen ook een andere verzorging nodig. Heb jij al oogproducten in jouw huidverzorgingsroutine? Maar zie jij wel tekenen van huidveroudering rondom de ogen ontstaan, zoals kraaienpootjes, donkere kringen en wallen… Dan is het tijd om de huid rondom de ogen eens wat extra aandacht te geven. Volg onderstaande stappen voor een complete dagelijkse huidverzorging voor de ogen!

STAP 1: Reinig de huid

In een goede huidverzorgingsroutine voor het gezicht is het belangrijk om de huid twee keer per dag te reinigen. Maar dat betekent niet dat je de huid hoeft schoon te ‘schrobben’. Het is vooral belangrijk dat je voorzichtig bent met de kwetsbare huid rondom de ogen. Wees dus voorzichtig met de huid, spoel de reiniging af met lauwwarm water en dep de huid droog met een handdoek (niet wrijven dus!). Ook bij het verwijderen van jouw make-up, is het belangrijk dat je voorzichtig omgaat met de huid rondom de ogen. 

STAP 2: Breng een serum aan

Naast het aanbrengen van het serum voor je gezicht, heb je ook serums die speciaal gericht zijn voor de gevoelige huid rondom de ogen. Breng eerst het serum voor het gezicht aan en breng vervolgens het serum voor de ogen aan. Stippel het serum met de ringvinger rondom de ogen en smeer het zachtjes uit. 

STAP 3: Gebruik een crème

Na het serum is het tijd om een crème aan te brengen voor het gezicht. Na het aanbrengen van jouw dag/ nachtcrème is het tijd voor een oogcrème. Kies een oogcrème die past bij jouw huidconditie. Wil je de strijd aangaan met fijne lijntjes, rimpels en kraaienpootjes? Of wil jij je meer focussen op de donkere kringen onder de ogen en wallen? Breng de oogcrème zachtjes aan rondom de ogen. 

Voor jouw avondroutine ben je nu klaar en kun je gaan slapen! Voor jouw routine in de ochtend is het belangrijk dat je naar stap 4 gaat.

STAP 4: Bescherm met een SPF

In de ochtend is de laatste stap van jouw huidverzorgingsroutine altijd het aanbrengen van een SPF. De zon is namelijk de nummer 1 oorzaak van vroegtijdige huidveroudering. Breng daarom elke ochtend een SPF aan van minimaal 30. 

HUIDVERZORGING VOOR DE OGEN

En je bent klaar met jouw huidverzorgingsroutine. Naast deze ‘standaard’ routine kun je jouw ogen ook af en toe eens verwennen met hydraterende eye patches. Wil je de zichtbaarheid van jouw donkere kringen direct verbergen, dan kan dit natuurlijk met een kleur corrigerende concealer! En het goede nieuws… Al jouw benodigdheden bestel je gemakkelijk via onze webshop. Bekijk hier ons assortiment oogproducten:

Bestel jouw oogproducten op onze webshop!

verzorging voor de ogen