Minerale make-up is de laatste jaren een rage. Het staat bekend om haar chemicaliën vrije ingrediënten en huid perfectionerende eigenschappen, maar is deze make-up wel zo geweldig als het wordt gepromoot? En hoe verschilt het precies met traditionele make-up? Is het echt beter dan traditionele make-up? Lees verder en oordeel zelf of je jouw traditionele make-up moet gaan vervangen voor minerale…

Make-up en Acne

Traditionele make-up poeders bevatten vaak bepaalde chemicaliën die de poriën snel zullen verstoppen, wat uiteindelijk kan leiden tot acne. Minerale make-up daarentegen bevat ingrediënten die de huid niet zullen irriteren en zachter zijn voor de huid. Met als resultaat: minder kans op acne uitbraken. Daarnaast bevat deze make-up veel minder ingrediënten die de poriën zullen verstoppen, dan traditionele make-up. Soms wordt gedacht dat make-up acne kan verhelpen, maar dit is helaas NIET het geval. Het kan dus alleen helpen bij het voorkomen!

Make-up en rimpels

Minerale make-up is zeker de betere keuze als het gaat om het verbergen van rimpels. Door haar lichte textuur kan deze make-up rimpels makkelijker verzachten. Traditionele make-up heeft vaak een zwaardere en dichtere textuur, die als deze in de rimpels komt te zitten de rimpels juist duidelijker zichtbaar maakt. 

Make-up en zonbescherming

Minerale make-up bevat onder andere zink en titanium dioxide. Zink beschermt de huid, terwijl titanium dioxide fungeert als zonnebrand. Demake-up helpt dus bij het beschermen van de huid tegen UV-straling. Echter is er ook traditionele make-up die een bescherming toevoegt aan de producten, de vraag is echter of dit afweegt tegen de chemicaliën die het met zich meebrengt. De keuze is daarom denk ik wel duidelijk! De bescherming die jouw make-up biedt is echter slechts een ondersteuning, zorg daarnaast ook dat je een zonnebrand gebruikt.

Make-up en veiligheid

Minerale make-up wordt over het algemeen als veiliger gezien dan traditionele. Het bevat namelijk geen chemicaliën, kunstmatige kleurstoffen of kunstmatige geurstoffen. En dat maakt de make-up zachter. 

Make-up en keuzes

Een veelgemaakte misconceptie is dat minerale make-up alleen beschikbaar is in een losse poeder vorm, waardoor je keuze wordt beperkt. Dit is echter NIET waar! Tegenwoordig is de keuze uit minerale make-up even groot als dat van traditionele.

Beautysalon La Luna

Wij hebben onze keuze wel kunnen maken en daarom verkopen wij ook alleen wat het beste is voor de huid: minerale make-up. Op onze webshop bestel je gemakkelijk de producten van het merk Bellápierre.

Bestel de producten van Bellápierre!

Bellapierre minerale make-up