Het lijkt op een behandeling die te goed is om waar te zijn… Een beetje zitten, je e-mails lezen, terwijl tegelijkertijd vetcellen worden gedood! Maar cryolipolyse is zeker niet te mooi om waar te zijn, want het werkt echt! De behandeling wordt zelfs ondersteund door verschillende wetenschappelijke onderzoeken. Tijdens deze behandeling worden vetcellen plaatselijk bevroren, waardoor ze afsterven. De vetcellen worden vervolgens door het lichaam afgevoerd, zonder dat andere cellen en/of weefsels worden beschadigd. 

Dat klinkt toch wel als een interessante behandeling? Maar is deze behandeling dan ook echt geschikt voor iedereen? Is het een manier om van overgewicht af te komen? Kunnen ook dunne mensen gebruik maken van deze behandeling? Wat kan ik verwachten van de behandeling?

Voor wie is cryolipolyse niet geschikt?

Helaas is cryolipolyse niet de wonderbehandeling die voor iedereen geschikt is. Laten we beginnen met de grootste misconceptie die bestaat omtrent cryolipolyse. Het is namelijk GEEN behandeling om af te vallen. Het zorgt alleen dat plaatselijk vet wordt bevroren, wat vervolgens afsterft en verdwijnt. Het kan voorkomen dat je hierdoor een beetje afvalt, maar over het algemeen maakt dit geen groot verschil. We raden de behandeling af voor mensen die overgewicht en diabetes hebben. Je BMI mag niet boven de 30 zijn.

De vetcellen die bevroren zijn zullen niet meer terugkomen. De bestaande vetcellen kunnen echter wel terugkeren, waardoor je weer aan kunt komen. Mensen die erg schommelen met hun gewicht moeten hier dus extra op letten. Mensen met bovenstaande contra indicaties kunnen altijd nog liposuctie overwegen, om hun gewenste resultaat te behalen.

Daarnaast zijn er nog een aantal contra indicaties. We raden de behandeling af bij mensen die bepaalde ontstekingen en huidaandoeningen hebben, denk bijvoorbeeld aan Raynaud. Daarnaast raden wij de  behandeling af voor mensen die hartkwalen of epilepsie hebben. Bij andere ernstige ziektes voeren wij de behandeling ook niet uit. Ook zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven, zijn geen geschikte kandidaat voor de behandeling.

Voor wie is de behandeling wel geschikt?

Cryolipolyse is vooral geschikt voor mensen die op bepaalde plekken van hun ongewenste vetophopingen af willen. Het moet genoeg vet zijn om in te knijpen. De behandeling is voor zowel mannen als vrouwen en is toepasbaar op verschillende zones van het lichaam. De behandeling is dus perfect om van de vetjes af te komen, die je niet wegkrijgt met sporten of door te diëten. Tijdens het eerste consult zal de specialist bepalen of deze behandeling geschikt is voor jou. 

Wil je meer weten over deze behandeling? Lees hier dan meer over cryolipolyse.

cryolipolyse