Bijna iedereen heeft wel eens problemen met de huid. Of het nu gaat om puistjes, mee-eters of hevige acne uitbraken. Heb je jezelf weleens afgevraagd hoe je de huid kunt verbeteren? Dan ben je zeker niet de enige. En huidverzorging is zeker niet alleen voor vrouwen. Er zijn veel mannen die last hebben van onzuiverheden en acne. Alleen niet iedereen weet hoe hij er mee om moet gaan. In deze blog lees je een handleiding voor mannen, voor een zuivere huid. Want, welke mannen willen er nu geen zuivere huid?

1. Was de huid twee keer per dag

Om een zuivere en gezonde huid te krijgen moet je beginnen om de huid twee keer per dag te reinigen. Wanneer je opstaat en voordat je gaat slapen. Dit is de beste manier om van onzuiverheden, dode huidcellen en overtollige oliën af te komen. Een aantal top tips:

  • Gebruik niet te heet water, dit kan de huid namelijk uitdrogen. Gebruik daarvoor in de plaats lauwwarm water. 
  • Ga niet als een gek te werk, masseer het product zachtjes op de huid. 
  • Reinig de huid niet vaker dan twee keer per dag.
  • Reinig de huid zowel in de ochtend als in de avond.
  • Breng altijd na het reinigen een crème aan. 

Verbeter jouw voeding

Ze zeggen ook wel eens: je bent wat je eet. En de huid is een reflectie van de algehele gezondheid. Kortom, je dieet is belangrijk voor de gezondheid van jouw huid. Zorg dat je een gebalanceerd dieet hebt en dat je voldoende vitamines en mineral binnenkrijgt. Vermijd daarbij de volgende producten zoveel mogelijk: Alcohol, Tarwe, Suiker en Zuivel.

Voeding die wel goed voor de huid zijn, omdat ze onder andere zink, vitamine A, vitamine E, antioxidanten en omega-3 vetzuren bevatten, zijn: gele en oranje fruit en groenten, bosbessen, kalkoen, bruine rijst, vette vis en donkergroene groenten en bladgroenten. 

Drink meer water

Water drinken heeft meer voordelen dan je misschien denkt. Het drinken van voldoende water heeft de volgende voordelen:

  • De huid bestaat voor merendeel uit water, zonder voldoende water zal de huid uitdrogen waardoor het droog en strak aanvoelt.
  • Door meer water te drinken kan de huid vocht beter vasthouden, wat de elasticiteit van de huid bevordert. 
  • Het drinken van voldoende water leidt daarnaast ook tot een verbeterde huidteint en een meer zuivere huid.
  • Door voldoende water te drinken help je de huid om afvalstoffen af te voeren.
  • Voldoende hydratatie zorgt ervoor dat het pH level van de huid in balans is. 

Slaap voldoende

Een andere belangrijke tip is om voldoende te slapen. In de nacht herstelt de huid namelijk, en het is daarom belangrijk dat de huid hier ook voldoende tijd voor krijgt. Te weinig slaap zal het uiterlijk van de huid niet ten goede doen, niet op korte en ook niet op lange termijn. Door voldoende te slapen voorkom je veel huidproblemen. 

Zoek een huidverzorgingsroutine uit

Heb jij nog geen huidverzorgingsroutine? Dan wordt het tijd dat je er eentje krijgt. Te beginnen met dus een reiniging. Wil je het heel simpel houden, voeg dan eenvoudig een crème toe die bij jouw huidtype past. Wil je meer halen uit jouw huidverzorging, voeg dan ook een serum, scrub en/of masker toe. 

Een crème is in ieder geval een onmisbare stap om de huid te verbeteren. Net zoals je de huid van binnenuit moet hydrateren door voldoende te drinken, moet je het ook van buitenaf hydrateren met een crème. 

Benieuwd hoe jouw perfecte huidverzorgingsroutine eruit ziet? Laat je dan informeren door één van onze specialisten. Heb jij last van een onzuivere huid? Lees dan meer over onze acne behandeling

huidverzorging voor mannen