Oké, je hebt besloten om permanente make-up te laten zetten. Of het nu is omdat je wakker wilt worden met make-up, je zelfverzekerder wilt voelen of dat je om welke reden dan ook bijna geen wenkbrauwhaartjes meer hebt. Je kunt kiezen voor permanente make-up voor de wenkbrauwen, lippen en een eyeliner. Maar wat kun je nu precies verwachten van een permanente make-up behandeling?

Hoe lang duurt een permanente make-up behandeling?

Verwacht dat de specialist ongeveer 2-2,5 uur bezig is met de behandeling, als het de eerste behandeling is. Bij de eerste behandeling moet er namelijk het nodige papierwerk ingevuld worden en vervolgens zul je samen met de specialist kijken naar de kleur die gebruikt gaat worden. Dit wordt gedaan, door ze even te testen op de huid. Samen zullen we kijken welke kleur het beste bij jouw huid past. Je kunt tijdens de behandeling al jouw vragen stellen. 

Wat is de volgende stap?

Na het intakegesprek zullen we kijken naar de vorm en de plaatsing van de permanente make-up. Voor wenkbrauwen, bijvoorbeeld, worden de wenkbrauwen van tevoren getekend, zodat je kunt zien welke vorm en op welke plek de wenkbrauwen zullen komen. Zo kun je zien hoe het er ongeveer uit zal gaan doen. Hiervoor hoeven de wenkbrauwen niet geschoren te worden, de natuurlijke wenkbrauwen worden gebruikt voor het beste resultaat. 

Voor de eyeliner kan het resultaat ook eerst getekend worden. Na het tekenen kun je een akkoord geven en dan gaan we verder met de behandeling. Voor de lippen kun je kiezen om de lippen iets buiten de natuurlijke lippen te zetten. Dit kunnen we ook eerst tekenen, voordat we met de behandeling beginnen. 

Hoe veel tijd heb je voor mij?

De behandelingen zullen nooit erg strak na elkaar worden geboekt. Hierdoor hebben we voldoende tijd voor je, en hoeft de behandeling nooit gehaast te worden. Na de behandeling zullen we de nabehandeling rustig bespreken. Je krijgt instructies, wat je moet doen om het te behandelen gebied te verzorgen. 

Wanneer kan ik langskomen voor mijn tweede behandeling?

Bijna alle behandelingen worden in tweeën uitgevoerd, voor het beste resultaat. Tussen deze behandelingen zit ongeveer 4-6 weken. De twee behandelingen zijn in de prijs inbegrepen. We kijken nu hoe de kleur is geheeld en werken de permanente make-up bij waar nodig. Zo perfectioneer je het resultaat. De tweede behandeling duurt tussen de 75 en 90 minuten. 

Wanneer moet ik terugkomen voor een touch-up?

Wil je het resultaat zo lang mogelijk behouden? Dan raden we elke 12-24 maanden een touch-up aan. Hierbij werk je het resultaat nog eens bij.

Heb je nog vragen over permanente make-up? Lees hier dan meer of neem contact op.

permanente make-up