Honderden kleine naaldjes die in de huid prikken klinkt misschien als een marteling, maar het kan juist het beste zijn wat jouw huid kan overkomen! Microneedling is een behandeling waarbij honderden kleine naaldjes onzichtbare wondjes maken in de bovenste laag van de huid. Deze kleine ‘verwondingen’ stimuleren het natuurlijke helingsproces van het lichaam, waardoor de celvernieuwing verhoogt en de productie van zowel collageen en elastine toeneemt. Deze behandeling heeft vele voordelen, wij sommen er een aantal op:

Vermindert fijne lijntjes en rimpels

Eén van de belangrijkste voordelen van microneedling is dat het de productie van collageen en elastine stimuleert, wat belangrijk is voor een jeugdige huid. Na een paar behandelingen zullen fijne lijntjes en rimpels, kraaienpootjes en diepe rimpels in het voorhoofd zichtbaar verminderen. 

Vermindert zichtbare littekens

De behandeling vermindert de zichtbaarheid van littekens. Uit een onderzoek van de effecten van microneedling is gebleken dat bijna 100% van de deelnemers een verbetering zagen in de zichtbaarheid van hun littekens. 

Vermindert zonneschade en pigmentatie

Er wordt vaak gezegd dat collageen de beste manier is om de huid te verbeteren, en dat beperkt zich niet alleen in het verminderen van rimpels. Het stimuleren van de productie van collageen met microneedling kan zonneschade en verkleuringen helpen verminderen. 

Helpt een verouderde huid

De behandeling is niet alleen perfect om een beschadigde huid glad te strijken en te verbeteren, het helpt ook bij het verstrakken van een losse huid. 

Verkleint grove poriën

Je zult misschien denken dat microneedling de poriën juist vergroot, aangezien je met honderden naaldjes kleine ‘gaatjes’ maakt in de huid. Maar niets is minder waar! De behandeling kan er juist voor zorgen dat poriën er kleiner uit zullen zien. Microneedling stimuleert de collageen in en rondom de poriën.

Verbetert de opname van huidverzorging

Wist je dat er maar minder dan 10% van jouw serum en andere huidverzorging wordt opgenomen door de huid. Een voordeel van microneedling is dat deze behandeling de productopname verbetert. 

Hebben we je al overtuigd van de voordelen van deze geweldige behandeling? Maak dan direct een afspraak online! Of heb je nog vragen? Stel die dan gerust aan één van onze specialistes. 

Microneedling - enterpen