We weten allemaal dat de naam permanente make-up een beetje misleidend is. Eigenlijk zouden we het semi-permanente make-up moeten noemen. De pigmenten die gebruikt worden voor deze behandeling zullen naar loop van tijd vervagen. Dan zul je een opfris behandeling nodig hebben. En ook als je de eerste keer permanente make-up laat zetten, heb je aan één behandeling niet genoeg. In deze blog bespreken we wanneer je precies een nabehandeling en opfris behandeling nodig hebt. 

Wat is er inclusief bij de eerste behandeling?

Tijdens de eerste behandeling zul je overleg hebben met de specialist, waarbij je de vorm en kleur van de wenkbrauwen gaat bepalen. Dit wordt gevolgd door de behandeling zelf. Omdat het uiteindelijke resultaat pas zichtbaar is wanneer het geneest, plannen we na 5 tot 8 weken een nabehandeling in. Deze nabehandeling is inclusief! Het kan namelijk zijn dat de huid de pigmenten de eerste keer niet goed opnemen, of dat je de wenkbrauwen toch iets donkerder wilt. 

Zoals we hierboven al hebben vermeld is er na de eerste behandeling altijd een nabehandeling nodig. Maar het behandelde gebied moet eerst geheel genezen zijn. Op deze manier kun je ook kijken wat je van het tussentijdse resultaat vindt. De nabehandeling vindt 5 tot 8 weken na de eerste behandeling plaats. Je kunt nu goed zien of de huid het pigment goed heeft opgenomen. Deze nabehandeling duurt korter dan de originele behandeling. 

Na de nabehandeling heb je 2 maanden garantie (dit geldt niet voor opfris behandelingen).

Hoe lang is het helingsproces na de nabehandeling?

De nabehandeling is minder intens dan de eerste behandeling. De huid zal dus sneller helen dan de eerste keer. Dit duurt ongeveer  7 dagen.

Wanneer heb ik een opfris behandeling nodig?

Permanente make-up is eigenlijk semi-permanent, wat betekent dat het na 1-3 jaar zal vervagen. Dit is bij ieder persoon anders. Het is afhankelijk van vele factoren, zoals leefgewoonten, leeftijd, medicijngebruik etc. Voor langdurig plezier van je (S)PMU adviseren wij de Make-Up Defender Sun Stick SPF50 (waterproof, kleurloos en mat). Het bevat Chromocare, wat de helderheid en kwaliteit van het pigment ondersteunt.

Maar wil je dat de wenkbrauwen langer perfect houden, dan raden wij aan om tijdig een opfris behandeling te ondergaan. Hiermee zorg je dat je wenkbrauwen altijd on point zijn. Je kunt er ook voor kiezen om deze behandeling pas te ondergaan wanneer je het nodig vindt. Twijfel je of het nodig is? Je kunt ons altijd een foto sturen via Whatsapp  zodat wij je kunnen adviseren hierin.

Wil je meer informatie over deze behandeling? Kijk dan op onze permanente make-up pagina. Wil je PMU, maak dan op tijd een afspraak, onze wachttijd kan een aantal weken duren!

touch-up