We weten allemaal dat de naam permanente make-up een beetje misleidend is. Eigenlijk zouden we het semi-permanente make-up moeten noemen. De pigmenten die gebruikt wordt voor deze behandeling zullen naar loop van tijd vervagen. Dan zul je een touch up nodig hebben. En ook als je de eerste keer permanente make-up laat zetten, heb je misschien aan één behandeling niet genoeg. In deze blog bespreken we wanneer je precies een touch up nodig hebt. 

Wat is er inclusief bij de eerste behandeling?

Tijdens de eerste behandeling zul je overleg hebben met de specialist, waarbij je de vorm en kleur van de wenkbrauwen gaat bepalen. Dit wordt gevolgd door de behandeling zelf. Omdat het uiteindelijke resultaat pas zichtbaar is wanneer het geneest, moet er vervolgens bepaald worden of je een touch up nodig hebt. Deze eerste touch up is inclusief! Het kan namelijk zijn dat de huid de pigmenten de eerste keer niet goed opnemen, of dat je de wenkbrauwen toch iets donkerder wilt. 

Wanneer heb ik mijn eerste touch up nodig?

Zoals we hierboven al hebben vermeld is er na de eerste behandeling vaak een touch up nodig. Maar het behandelde gebied moet eerst geheel genezen zijn. Op deze manier kun je ook kijken wat je van het tussentijdse resultaat vindt. De eerste touch up vind vaak 4-6 weken na de eerste behandeling plaats. Je kunt nu goed zien of de huid het pigment goed heeft opgenomen, en of er bepaalde plekken over het hoofd gezien zijn. De touch up duurt korter dan de originele behandeling. 

Hoe lang is het helingsproces na de eerste touch up?

De behandeling is minder intens dan de eerste behandeling. De huid zal dus sneller helen dan de eerste keer. Dit duurt ongeveer 5 tot 7 dagen.

Heb ik meer touch ups nodig?

Permanente make-up is eigenlijk semi-permanent, wat betekent dat het na 2-3 jaar zal vervagen. Maar wil je dat de wenkbrauwen langer perfect houden, dan raden wij aan om elk jaar een touch up te ondergaan. Hiermee zorg je dat je wenkbrauwen altijd on point zijn. Je kunt er ook voor kiezen om deze behandeling pas te ondergaan wanneer je het nodig vindt. Ben je de vorm van de wenkbrauwen zat, dan kun je de specialist ook vragen of ze daar wat aan kan veranderen.

Wil je meer informatie over deze behandeling? Kijk dan op onze permanente make-up pagina. Wil je PMU, maak dan optijd een afspraak, onze wachttijd kan een aantal weken duren!

touch-up