Heb jij een permanente make-up behandeling in de planning? Of heb je net een permanente make-up behandeling achter de rug. Dan is het belangrijk dat je het behandelde gebied wel goed verzorgt! Het is extra belangrijk dat je de eerste 7 tot 10 dagen extra voorzichtig bent met het behandelde gebied. Een verkeerde nazorg kan ertoe leiden dat de kleur verandert, of dat het behandelde gebied gaat ontsteken. Voor het gemak hebben wij een aantal nazorg instructies op een rijtje gezet:

Nazorg PMU

Wil je het meest optimale resultaat van jouw permanente make-up behandeling, dan is het van belang dat je de juiste nazorg instructies opvolgt. Hierbij een aantal algemene punten, waarbij de kans op infectie wordt verkleind en het helingsproces zo soepel mogelijk verloopt:

  • Raak het behandelde gebied niet aan met je vingers. Er zitten veel bacteriën op de vingers die een infectie kunnen veroorzaken. Niet krabben dus (ook niet als er een korstje ontstaat)!
  • Gebruik een wattenstaafje om het behandelde gebied schoon te maken.
  • Breng een dun laagje van de nazorg crème aan, die je meekrijgt bij de behandeling. Vraag de specialist hoe lang je dit moet aanbrengen.
  • Bescherm het behandelde gebied van viezigheid, zoals stof.
  • Breng de eerste drie dagen geen make-up aan, over het behandelde gebied. Gebruik de eerste 10 dagen geen wimperkruller bij een permanente eyeliner.
  • Vermijd het gebruik van crèmes, lotions en andere zalfjes, die niet zijn voorgeschreven door de specialist.
  • Stel het behandelde gebied niet direct bloot aan de zon, de zonnebank, een bubbelbad, een sauna, zout water, zwembaden met chloor of heet water voor minimaal twee weken na de behandeling.
  • Informeer je specialist als je van plan bent om een gezichtsbehandeling of chemische peeling te ondergaan. De meeste specialisten zullen de behandeling niet uitvoeren.
  • Bescherm het behandelde gebied met een goede zonnebrand. Ook na de nazorgperiode is dit belangrijk, om vervaging van de PMU te voorkomen.
  • Heb je erg veel last van jeuk, zwelling, blaren en andere complicaties, stop dan met het gebruik van de naverzorging en neem direct contact op met je specialist.

Het genezingsproces

De gemiddelde tijd waarin het behandelde gebied geneest zal per persoon verschillen, en is afhankelijk van een aantal factoren. Denk hierbij aan factoren als leeftijd, huidtype, hormonen en ga zo door. Meestal heeft de wat oudere huid wat meer tijd nodig om te genezen. Het behandelde gebied geneest gemiddeld in 14 dagen.

De touch-up

Na ongeveer 3 weken zal de werkelijke kleur zichtbaar worden. Na ongeveer 6-8 weken is het tijd voor een touch-up! Heeft het behandelde gebied nog correcties of aanpassingen nodig, dan kun je dit tijdens de touch-up aangeven. Een touch-up is niet altijd nodig, maar je kunt met je specialist overleggen of je het gewenste resultaat al na één behandeling hebt behaald.

Benieuwd geworden naar permanente make-up? Lees hier dan meer, of maak meteen een afspraak. En maak je niet druk, na de behandeling zal je ook een lijst krijgen met nazorg instructies!

Nazorg - Permanente make-up eyeliner