De zomer komt steeds dichterbij, dat betekent dat we de bikini weer tevoorschijn moeten halen. Maar we willen natuurlijk eerst dat onze bikini body weer helemaal in shape is. Er zijn klassieke manieren om dit voor elkaar te krijgen, denk aan streng diëten, vasten, detoxen, veel sporten… en ga zo maar door. Maar lukt het je maar niet om dat extra vet te verliezen, dan is cryolipolyse misschien wel wat voor jou! Tijdens deze behandeling worden vetcellen bevroren, op gebieden waarbij klassieke methodes geen zin hebben. Maar er zijn veel dingen te lezen op het internet over deze behandeling. In deze blog zetten we een aantal veel voorkomende mythes op een rijtje:

 

1. Mythe – Het is een goed alternatief om gewicht te verliezen

Waarom is het een mythe? Ook al is cryolipolyse effectief, het is zeker geen alternatief voor andere manieren om gewicht te verliezen. Het proces werkt het beste wanneer je het combineert met een dieet, om op deze manier een gezond gewicht te behouden.

2. Mythe – Het is pijnlijk

Waarom is het een mythe? Cryolipolyse is niet-invasief, dit betekent dat er geen gebruik wordt gemaakt van naalden of andere pijnlijke middelen. Het wordt dan ook niet als pijnlijk ervaren. De intense kou kan wel een oncomfortabel gevoel teweeg brengen. Daarnaast kan het behandelde gebied wat gevoelig aanvoelen in de dagen na de behandeling.

3. Mythe – Het is slecht voor de huid

Waarom is het een mythe? De technologie die wordt gebruikt om te behandelen zal de huid niet beschadigen. Vetcellen bevriezen veel sneller dan de huid, waardoor schade aan de huid wordt voorkomen. De huid kan misschien koud aanvoelen, maar weefsels worden door deze behandeling niet beschadigd.

4. Mythe – Het resultaat is direct zichtbaar

Waarom is het een mythe? Ook al duurt de behandeling maar maximaal een uur, het proces in het lichaam kan tot wel een aantal weken in beslag nemen. De resultaten zijn pas na weken en maanden na de behandeling zichtbaar. Er zullen ook meer behandelingen nodig zijn voor een goed resultaat.

5. Mythe – Het wordt alleen gebruikt voor de buik

Waarom is het een mythe? Ook al wordt het vaak gebruikt voor een strakkere buik, je kunt ook andere delen van het lichaam behandelen. Denk hierbij aan de benen en armen.

Wil jij meer informatie over cryolipolyse bij Beautysalon La Luna, klik dan hier. Of maak direct een afspraak.

cryolipolyse