De Carbon Spectra Peel (ook wel de Hollywood Facial Peel genoemd) neemt toe in populariteit. En er bestaan veel vragen rondom deze behandeling. Misschien heb je er nog nooit van gehoord, dan is het ook zeker interessant om verder te lezen. Wij beantwoorden namelijk veelgestelde vragen over de Carbon Spectra Peel. Staat jouw vraag er niet tussen, neem dan gerust contact met ons op!

Wat is de Carbon Spectra Peel?

Het is een huidverjongende behandeling, die een laser gebruikt in combinatie met carbon (houtskool) crème. Door deze behandeling worden dode huidcellen verwijdert, voor een stralende en lichtere huid. De eerste stap is om de carbon aan te brengen op het gehele gezicht, zodat het in de poriën kan trekken. Vervolgens wordt dit verhit met behulp van een laser, wat wordt geabsorbeerd door de carbon. Na het verhitten, wordt een tweede laser gebruikt, die de carbon samen met de dode huidcellen verwijdert. Met als resultaat een gezonder uitziende huid!

Waarom wordt het ook wel de Hollywood Facial Peel genoemd?

Het wordt zo genoemd omdat het ook wel de go-to huidbehandeling is van veel Amerikaanse beroemdheden.

Wat is het verschil met andere laser behandelingen?

Deze behandeling is een ‘zachte’ behandeling voor de huid. De huid hoeft achteraf niet te herstellen en de resultaten zijn direct zichtbaar na de behandeling. De resultaten zullen een paar weken zichtbaar blijven.

Is de behandeling pijnlijk?

Er kan een tintelend gevoel ontstaan tijdens de behandeling, afhankelijk van de gevoeligheid. De huid kan direct na de behandeling rood zijn, maar dit trekt snel weg. Over het algemeen ervaren mensen het niet als pijnlijk. 

Hoeveel behandelingen heb je nodig?

Afhankelijk van de behoeftes van de huid, raden we 3 tot 5 behandelingen aan met een tussenperiode van ongeveer 2 tot 3 weken. Daarnaast kun je de resultaten onderhouden door elke 2 maanden langs te komen. 

Wat zijn de voordelen van de behandeling?

De behandeling is effectief om grote poriën te verfijnen en mee eters te verminderen. Daarnaast verfrist het de huid door dode huidcellen te verwijderen. De productie van collageen wordt bovendien gestimuleerd, waardoor fijne lijntjes en rimpels worden verminderd. 

Is het een veilige behandeling?

Het is een veilige behandeling. De bijwerkingen zijn minimaal, de huid kan een beetje gaat tintelen en rood worden na de behandeling. 

Voor wie is de behandeling niet geschikt?

De behandeling is niet geschikt voor zwangere vrouwen, mensen met een gevoelige huid of mensen met een huidaandoening, zoals eczeem. 

Benieuwd naar deze behandeling? Maak meteen een afspraak.

carbon spectra peel