Eén van de dingen waar veel vrouwen (maar ook mannen) tegenop zien, als ze op hun chemotherapie wachten, is dat ze hun prachtige haren, wimpers en wenkbrauwen zullen verliezen. Vaak is het tijdelijk, maar ondanks dat een hele nare ervaring voor iemand die een chemotherapie ondergaat. Het is al een hele moeilijke en zware periode en dan komt dat er ook nog bij. Er zijn een aantal tijdelijke oplossingen die bijdragen om deze periode wat dragelijker te maken. Haarwerken, kunstwimpers en permanente make-up kan hierbij helpen.

Waarom PMU?

Permanente make-up is eigenlijk een semi-permanente tatoeage die wereldwijd erg populair is geworden. De kleur zal na een paar jaar vervagen, wanneer je ervoor kan kiezen om het bij te laten werken. Maar tot die tijd zit je make-up altijd perfect. Ook als het regent, je net hebt gedoucht of als je net wakker wordt. Daarnaast zijn er talloze technieken waardoor bijvoorbeeld de wenkbrauwen zo natuurlijk lijken, dat ze niet van echt zijn te onderscheiden. Wanneer je de wenkbrauwen meer wilt laten spreken, je de wenkbrauwen wilt opvullen of helemaal geen wenkbrauwen hebt, is PMU de perfecte oplossing.

In tegenstelling tot gewone make-up, hoef je het niet elke dag aan te brengen en zal je het er ook niet afwassen of vegen. Het dient vóór  of na een chemotherapie aangebracht te worden. Wenkbrauwen zijn erg belangrijk voor je uitstraling, aangezien ze jouw gezicht framen.

PMU vóór chemotherapie

De beste oplossing is om PMU aan te brengen voor de chemotherapie, zo kan de natuurlijke haargroei nagebootst worden voordat de chemo de haren aantast. PMU wordt niet gezet tijdens chemotherapie, in sommige gevallen kunnen we in overleg met de behandelende oncoloog een uitzondering maken, maar dit komt vrijwel nooit voor.

Probeer je eerste behandeling circa acht weken voor de chemotherapie te plannen, zodat er nog een eventuele nabehandeling kan plaatsvinden voor de chemotherapie. De laatste mogelijkheid om een afspraak te maken is een week voor de chemotherapie, zodat de behandelende huid genoeg tijd heeft om te genezen voor de chemo.

PMU na chemotherapie

Een andere mogelijkheid is om de PMU pas na de chemotherapie te laten zetten. We raden wel aan om na de chemotherapie een aantal maanden te wachten voordat je de PMU laat zetten. Twijfel je wanneer je de behandeling zou kunnen ondergaan na de chemotherapie? Vraag het dan na bij de behandelende oncoloog EN bij de specialist die de PMU zal zetten.

Onze conclusie is dus, dat je PMU het beste kan laten zetten vóór de chemotherapie. Maar het is ook zeker mogelijk om het erna te laten doen. Heb jij interesse, neem dan contact met ons op om een afspraak te maken of om meer informatie aan te vragen.

Chemotherapie PMU