Permanente make-up kan een geweldige betrouwbare en tijdbesparende oplossing zijn. We hebben allemaal de horrorverhalen wel eens gehoord en weten dat PMU soms kan mislukken. Wat als de behandeling niet gaat zoals gepland? Het is belangrijk om te weten waar je voor moet oppassen, hoe je veilig blijft en wanneer je gewoon nee moet zeggen!

Scenario 1: Ik heb een infectie opgelopen! Help!

Als het gaat om permanente cosmetica, dan wordt tijdens de behandeling de huid eigenlijk opengemaakt om daar het pigment in de brengen. Om je zo de mooie wenkbrauwen, ogen en/of lippen te geven. Als je hier na de behandeling niet voorzichtig mee bent, kan het zijn dat je een infectie oploopt. Dan gaat het niet helemaal zoals gepland.

Het is zeer onwaarschijnlijk dat je een infectie oploopt wanneer je naar een GGD gecertificeerde salon gaat. Zorg ervoor dat de specialist altijd handschoenen en een gezichtsmasker draagt. Als je bij een goede salon komt dan doen ze dit zeker!

De infecties bij PMU gebeuren vaak nadat je de salon heeft verlaten. We kunnen daarom niet vaak genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om de nazorginstructies goed op te volgen. Hier zijn voor de mensen die het nog niet weten de belangrijkste tips:

  1. Niet krabben: hoe erg het ook jeukt, ga niet aan de behandelde huid krabben en of pulken. Het gebied moet genezen en moet met rust gelaten worden.
  2. Harde reinigingen vermijden: stap voor deze periode over naar een zachte reiniging zodat je de huid hier niet verder irriteert.
  3. Doe je haar vast: pas op met je haar, verdwaalde haren en haarproducten kunnen het gebied irriteren en leiden tot schade.

Dit hadden we niet gepland..

Als je denkt dat je een infectie hebt opgelopen, raak het dan zo min mogelijk aan. Bel de Permanente Make-Up specialist waarbij je de PMU hebt laten zetten en beschrijf de symptomen. Voor de zekerheid kun je er ook foto’s van maken zodat we je zo goed mogelijk kunnen helpen.

Wanneer je je echt grote zorgen maakt dan kun je het beste naar de dokter gaan. Het is belangrijk dat je de infectie zo snel mogelijk behandelt zodat het niet verder kan gaan uitbreiden.

Scenario 2: Ik vind mijn wenkbrauwen, lippen en/of eyeliner niet mooi geworden, wat nu?

Het kan natuurlijk zijn dat je verwachting niet helemaal is uitgekomen. Het is belangrijk dat je onderzoek doet voordat je behandeld wordt, ga op zoek naar een gekwalificeerde artiest, wanneer je naar een onervaren specialist gaat komt het sneller voor dat je niet het gewenste resultaat bereikt. Op de dag zelf van het zetten van PMU zal het er wat heftiger uitzien, de meeste pigmenten zullen na een behandeling met ongeveer 40% verminderen. Dus wacht even voordat je roept dat het te dik is aangezet, dit zal nog vervagen naarmate de huid geneest. Wanneer je je zorgen maakt onthoudt dan dat PMU een tweedelig proces is. Je moet namelijk na behandeling 1 altijd nog 1 keer terugkomen om het te laten bijwerken! Eigenlijk kun je het ‘echte’ resultaat dus pas zien wanneer de huid na de tweede behandeling is genezen.

Wat te doen als je nog niet blij bent?

Er zijn een aantal stappen die je kunt ondernemen wanneer je na de tweede behandeling nog steeds niet tevreden bent.

  1. Je kunt een andere PMU artist vragen om te kijken naar je resultaat. Misschien kan zij je helpen om het te verbeteren. Zorg dat je hier niet te lang mee wacht!
  2. Wanneer je echt niet tevreden bent en de PMU gewoon van je gezicht af wilt hebben dan zou je moeten overwegen om een laserbehandeling te ondergaan. In sommige gevallen is dit de beste optie. Onthoudt dat het belangrijk is om ook hier weer onderzoek te doen voordat je zo maar bij een laserkliniek naar binnen stapt. Goedkoper is niet altijd beter.

Bij Salon La Luna hebben wij vaker te maken gehad met klanten die elders hun PMU hadden laten zetten en hier niet tevreden mee waren. Wij zijn zeer bekwaam met correctie werk en ook het herstellen van ongewenste resultaten. Als het gaat om corrigerende werkzaamheden (zoals het aanpassen van de kleur, vorm, etc.) is het belangrijk om hulp te vragen aan een artiest die hoogopgeleid is.

Als het gaat om PMU dan lopen de meeste mensen met een glimlach de deur uit, maar het kan natuurlijk altijd dat je niet tevreden bent en dat iets niet zo is gegaan als gepland. Geef dit dan meteen aan! Ga niet wachten of jezelf irriteren, zoals je hierboven hebt kunnen lezen zijn er genoeg oplossingen! Wil je meer informatie? Neem dan contact op. Bekijk hier een correctie behandeling waarbij de wenkbrauwen in een andere salon zijn gezet:

gepland

Correctie behandeling van wenkbrauwen die elders geplaatst zijn. De dame heeft eerst 3 laserbehandelingen moeten ondergaan voordat ze licht genoeg waren om opnieuw te kunnen pigmenteren.