Wil jij dit jaar en de komende jaren strak in bikini? Dan is cryolipolyse dé behandeling voor jou! Het klinkt misschien te goed om waar te zijn, maar de behandeling werkt echt! Cryolipolyse is een niet invasieve behandeling voor vet vermindering en verbetering van de lichaamscontouren. Tijdens de behandeling worden vetcellen bevroren, die vervolgens op een natuurlijke wijze worden afgevoerd door het lichaam.

De behandeling groeit in populariteit, maar er blijven veel vragen ontstaan. Om jou een zo goed mogelijk inzicht te kunnen geven in deze behandeling, hebben wij de meest gestelde vragen voor jou beantwoord:

1. Hoe wordt cryolipolyse uitgevoerd?

De cryolipolyse ‘kop’ wordt aangebracht op één gebied van ongewenst vet. Meestal gaat dit om bijvoorbeeld de buik, heupen of de dijen. Het weefsel met ongewenst vet wordt vacuüm gezogen in het apparaat. Het apparaat heeft een gecontroleerde koeling, aan het te behandelen gebied. De vetcellen zullen door deze kou afsterven, terwijl de omliggende weefsels onaangedaan blijven. Gemiddeld sterven 20% van de vetcellen af na één behandeling. 

2. Is de behandeling pijnlijk?

Het kan tijdelijk oncomfortabel aanvoelen door de zuigkracht en extreme kou. Het voelt mogelijk aan als een gevoel van trekken, licht knijpen, tintelingen, steken of krampen. Echter zorgt de kou vervolgens voor een verdovend effect en kun je tijdens de behandeling gewoon ontspannen. Het te behandelen gebied kan een paar dagen gevoelig aanvoelen, maar dit verdwijnt vervolgens vanzelf weer. Na de behandeling kun je jouw dag gewoon weer zoals normaal voortzetten. 

3. Zal het vet terugkomen?

Het aantal vetcellen in jouw lichaam is constant wanneer je volwassen bent. Deze cellen kunnen wel groter of kleiner worden wanneer je aankomt of afvalt, maar het aantal blijft hetzelfde. De behandeling vernietigt vetcellen in het behandelde gebied, en deze zullen voorgoed wegblijven. Maar door teveel en/of ongezond te eten en weinig te bewegen kun je natuurlijk alsnog aankomen. 

4. Hoe lang duurt het voordat de resultaten zichtbaar zijn?

De resultaten zullen in 1 tot 3 maanden na de behandeling zichtbaar worden. Binnen 12 weken zal het uiteindelijke resultaat zichtbaar zijn. De meeste mensen hebben meer dan één behandeling nodig om hun gewenste resultaat te behalen. Na 3 maanden kan de volgende behandeling worden ingepland. 

5. Zijn er bijwerkingen

Na de behandeling kan het te behandelen gebied wat rood worden, kun je blauwe plekken krijgen of kan het gaan opzwellen. Dit zal echter in 1-2 weken verdwijnen. 

6. Zal ik gewicht verliezen met deze behandeling?

De behandeling is zeker niet bedoeld om gewicht te verliezen. Voor een optimaal resultaat is het belangrijk dat je genoeg beweegt en er een gezond dieet op nalaat. 

7. Wat moet ik voor en na de behandeling doen?

Vermijd het innemen van ontstekingsremmende producten, om de kans op blauwe plekken te verminderen. Na de behandeling kun je de dag voortzetten als normaal.

Wij hopen hiermee al jouw vragen te hebben beantwoord. Lees hier meer over cryolipolyse of maak meteen een afspraak online

cryolipolyse