Haarverlies van de wenkbrauwen is erg vervelend voor vrouwen (en ook mannen) die om hun uiterlijk geven. Maar wat is de reden dat vrouwen (en mannen) wenkbrauwharen verliezen? Er zijn verschillende factoren die haarverlies kunnen veroorzaken, weet jij wat jouw haarverlies veroorzaakt. Misschien wel belangrijker: weet je wat je aan jouw haarverlies kunt doen? Wij hebben dé oplossing om je jouw zelfvertrouwen terug te geven.  

Oorzaken

Er zijn veel verschillende oorzaken van haarverlies van de wenkbrauwen. Een aantal van deze oorzaken zijn:

  • Genen – het verlies van wenkbrauwen kan genetisch bepaald zijn. Hebben jouw ouders last van haarverlies van de wenkbrauwen, dan is er een kans dat jij hier ook last van krijgt.
  • Slecht dieet – jouw voeding heeft invloed op de gezondheid van zowel het haar als de huid. Het lichaam heeft bepaalde voedingsstoffen nodig om het haar gezond te houden. 
  • Hormoonschommelingen – een schommeling in hormonen kan een andere oorzaak zijn van haarverlies. Denk hierbij bijvoorbeeld aan zwangerschap.
  • Stress – stress is een andere oorzaak van het verliezen van haren.
  • Chemotherapie – wanneer je begint met chemotherapie is de kans groot dat je jouw haren zult verliezen, ook van de wenkbrauwen. 
  • Alopecia – alopecia is een ziekte die ervoor zorgt dat je haar verliest.

Andere oorzaken zijn o.a.: leeftijd, teveel epileren in het verleden, allergieën, auto-immunziekten, problemen met de schildklier, atopische dermatitis en medicijnen gebruik.

Oplossing

Het goede nieuws is dat of je nu een gedeelte van je haartjes hebt verloren, of al jouw haartjes, je kunt kiezen voor permanente make-up! PMU is een soort tatoeage, waarmee de wenkbrauwen permanent kunnen worden gezet. Het is te vergelijken met een tattoo, er zijn echter een paar verschillen. Bij PMU worden namelijk andere pigmenten gebruikt en de pigmenten worden minder diep in de huid aangebracht. Hierdoor zal het met de jaren gaan vervagen. En het goede nieuws: met PMU kunnen wenkbrauwen op een uiterst natuurlijke manier worden aangebracht. De wenkbrauwen zullen bijna niet van echt onderscheiden kunnen worden! Er zijn verschillende technieken die gebruikt kunnen worden om natuurlijke wenkbrauwen te creëren. 

Heb jij jouw wenkbrauwen verloren? Dan is PMU dé oplossing om jouw zelfvertrouwen weer terug te krijgen. Zo hoef je jouw wenkbrauwen niet elke dag meer te tekenen. Bij Beautysalon La Luna zijn we gespecialiseerd in het zetten van permanente make-up. Naast PMU voor de wenkbrauwen, kun je ook bij ons terecht voor een permanente eyeliner of permanente lippen. Wil je meer informatie over deze behandeling? Of wil je een aantal resultaten bekijken, neem dan een kijkje in ons portfolio.

wenkbrauwhaartjes