Veel mensen denken dat ze alleen in hun tienerjaren acne kunnen krijgen… Helaas is dit niet het geval! Ook volwassenen kunnen last krijgen van acne. Maar gelukkig zijn er veel dingen die je kunt doen aan dit huidprobleem! Maar voordat we kijken naar de oplossing is het belangrijk om mogelijke oorzaken te herkennen van acne. Daarom hebben wij 7 mogelijke oorzaken van het ontstaan op een rijtje gezet. Zijn één van deze oorzaken ook bij jou van toepassing, dan kun je misschien wel meteen actie ondernemen.

1. Hormonen

Hormoonschommelingen is één van de hoofdoorzaken van acne. Bijvoorbeeld vóór de menstruatie is de kans groter dat je hier last van krijgt.

2. Stress

Een andere bron van hormonale veranderingen: stress. Wanneer je gestresst bent wordt het hormoon cortisol aangemaakt in het lichaam, waardoor er vervolgens acne kan ontstaan.

3. Vervuiling

Door luchtvervuiling komt er ook een laagje vuil op de huid. Helemaal als je in de stad woont. Hierdoor kan de huid verstopt raken en op die manier kan er ook acne ontstaan.

4. Verkeerde producten

Het kan ook zijn dat je de verkeerde producten gebruikt bij jouw huidtype. Wanneer je een droge of combinatie huid hebt en de kans groot is dat je een acne uitbraak krijgt moet je producten zoeken die bijvoorbeeld geen olie of water bevatten.

5. Reinigen

We weten allemaal dat je het gezicht moet reinigen, maar teveel reinigen is ook niet goed. Door het gezicht vaker te wassen dan twee keer per dag, kun je ervoor zorgen dat de huid uitdroogt. Wanneer dit gebeurt kan het voorkomen dat de huid juist meer oliën gaat produceren, waardoor de huid vetter wordt.

6. Voeding

Onderzoek over specifieke voeding die mogelijk effect hebben op het ontstaan van acne is nog verdeeld. Wat we wel kunnen concluderen is dat de huid een reflectie is van de algehele gezondheid, zorg er daarom voor dat je een gezond dieet hebt!

7. Make-up

Of het nu is omdat je make-up draagt die de poriën verstopt, je je make-up niet weghaalt voordat je gaat slapen of misschien omdat je jouw make-up kwasten nooit schoonmaakt. Dit zijn allemaal mogelijke oorzaken van het ontstaan van acne.

8. Gezicht aanraken

Op de handen komt veel vuil te zitten. Wanneer je vervolgens vaak aan je gezicht zit, komt dit vuil ook op je gezicht. Let er daarom op dat je niet te vaak je gezicht aanraakt!

Beautysalon La Luna

Zoals ook al aan het begin van de blog is vermeld, zijn er mogelijkheden om de strijd met acne aan te gaan. Ook bij Beautysalon La Luna zijn wij gespecialiseerd in dit huidprobleem! Wij kijken graag naar de oorzaak van jouw acne en proberen daar een oplossing bij te vinden. Omdat geen enkele huid hetzelfde is, zullen wij de huid eerst analyseren, om vervolgens een behandelplan voor jou samen te stellen. En het goede nieuws? In sommige gevallen worden deze behandelingen ook nog eens vergoed (informeer bij je verzekering)! Dus ben jij benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen, neem dan contact met ons op.

acne