Er zijn veel misvattingen omtrent permanente make-up (PMU). Er is op het internet veel te lezen over permanente make-up, maar wat kun je nou geloven en wat niet? Daarvoor hebben we voor jou de drie meest voorkomende misvattingen op een rijtje gezet:

1. PMU is alleen geschikt voor vrouwen

Veel mensen denken dat PMU alleen voor vrouwen is. Maar dit is één van de meest voorkomende misvattingen omtrent permanente make-up. Het is waar dat meer vrouwen kiezen om permanente make-up te laten zetten, maar dit betekent niet dat mannen niet voor deze behandelingen kunnen kiezen. Mannen ondergaan vaker een PMU behandeling voor corrigerende doeleinden, in plaats van cosmetische doeleinden (waar vrouwen vaker voor kiezen). Denk hierbij bijvoorbeeld aan haarverlies in de wenkbrauwen, waarbij PMU kan helpen om de wenkbrauwen weer op te vullen. Daarnaast kan PMU ook gebruikt worden om littekens te verbergen.

2. Een PMU behandeling is ondragelijk

Oké, we kunnen niet zeggen dat PMU geheel pijnloos is, maar het is niet zo pijnlijk als je misschien denkt. Veel mensen die een PMU behandeling hebben ondergaan, laten weten dat het vaak minder pijn doet dan andere behandelingen die ze hebben ondergaan. Het geeft misschien een beetje een prikkelend gevoel, maar dit is verre van ondraaglijk of pijnlijk. En de klanten die het als pijnlijk hebben ervaren, vonden het met het resultaat zeker de moeite waard!

3. PMU is overduidelijk en ziet er nep uit

We zijn waarschijnlijk allemaal wel eens iemand tegengekomen tijdens het winkelen of hebben iemand op tv gezien met slecht gezette permanente make-up. Van wenkbrauwen die er lukraak op zijn ‘getekend’, een trillerige lipliner tot een ongelijke eyeliner. Veel mensen doen geen onderzoek als zij PMU willen laten zetten en gaan ervan uit dat het resultaat bij elke specialist hetzelfde zal zijn. Helaas is dit niet het geval. Wil jij het perfecte resultaat wat er ook natuurlijk uitziet? Dan begint dit bij een goede specialist met de juiste apparatuur. Kijk voordat je een PMU behandeling ondergaat altijd naar de ervaring van de specialist en het portfolio! Ter conclusie: PMU kan er zo natuurlijk en overduidelijk uitzien als je zelf wilt, het perfecte resultaat begint bij een goede specialist.

Lees meer over Permanente Make-up bij Beautysalon La Luna, op onze website.

misvattingen omtrent permanente make-up