De Intense Pulse Light ook wel IPL genoemd, is een apparaat dat onder andere gebruikt wordt voor het definitief ontharen van bijvoorbeeld de oksels, bikinilijn of de benen. Eigenlijk alles wat je graag onthaart wilt hebben. Maar waar ik het vandaag graag over wil hebben is wat de Intense Pulse Light allemaal nog meer kan!

Huidverbetering

Het IPL apparaat kan namelijk veel meer dan alleen ontharen. Met de IPL methode kan huidveroudering goed worden tegengegaan. Het licht van het apparaat wordt door de huid opgenomen en omgezet in warmte. De huid wordt hierdoor aan het werk gezet en zal de huidcellen stimuleren om nieuw collageen aan te maken. Eigenlijk werkt de IPL behandeling samen met de eigen huid om zo de huid stralender, strakker en energieker te maken. Want wanneer er collageen wordt aangemaakt zal je verschil gaan zien in je huid.

Pigmentvlekken

Heb je last van pigmentvlekken? Want dan is IPL misschien ook wel wat voor jou. Online vond ik een aantal handige weetjes van pigmentvlekken. Je kunt alleen IPL gebruiken op het moment dat de pigmentvlekken ouderdomsvlekken zijn van bijvoorbeeld gezicht, handen en armen. Op het moment dat de pigmentvlekken ontstaan zijn door zwangerschap of de pil, dus door hormonen, dan is dit moeilijker op te lossen met IPL. Dus informeer goed bij de specialist wat zij denkt dat het beste is om te doen voor jouw huid!

Couperose

Nee ik ben nog niet klaar! Je kunt heel veel verschillende huidaandoeningen verbeteren met IPL! Couperose is eigenlijk een huidziekte, een vriendin van mij heeft het en die is daar behoorlijk onzeker over. Toen ik haar vertelde dat hier een oplossing voor is was zij in extase! IPL zorgt ervoor dat de bloedvaatjes, die ervoor zorgen dat de huid zo rood wordt, gaan stollen. Dit gebeurt niet meteen, dit resultaat zal je pas zien na 3 of 4 weken. De meeste mensen hebben ongeveer 2 tot 4 behandelingen nodig om de couperose te verminderen. Helaas is het wel zo dat deze huidaandoening altijd weer terug kan komen en dat je het nooit helemaal kunt verwijderen.

Acne

Acne is helaas, en vooral bij jongeren, een veel voorkomende verschijning. Er zijn veel dingen die je kunt doen tegen acne. Maar wat als je echt hardnekkige acne hebt die echt niet weg gaat dan heb je altijd nog IPL. Het licht dat wordt gebruikt, wordt in de huid geabsorbeerd, waardoor er zuurstofatomen vrijkomen. Deze zuurstofatomen veranderen de bacteriesamenstelling van de huid. Dit is ongunstig voor de bacteriën, maar juist gunstig voor jouw huid!

Mijn conclusie van bovenstaand artikel is dat IPL niet, zoals vele mensen denken, alleen gebruikt kan worden voor het definitief ontharen van bijvoorbeeld de benen. Maar dat je de volgende keer als je je benen laat ontharen misschien ook even kunt vragen of ze de pigmentvlekken of couperose meteen even mee kunnen pakken! Altijd handig om te weten toch? 🙂