Wenkbrauwen vervagen sneller. Waarom? Dit heeft te maken met de plaats waar deze zich bevinden. De wenkbrauwen bevinden zich in de T-zone, welke meer talg produceert dan de rest van het gezicht. Doordat er meer talg wordt geproduceerd, vindt er eerder cel vernieuwing plaats waardoor de kleur (het pigment) sneller afbreekt.

Opfrisbeurt

Bij lichtere huidtypes zal de kleur ook sneller vervagen dan bij donkere huidtypes. De kleur op de wenkbrauwen blijft 1 tot 3 jaar zitten. Om de permanente make-up mooi te houden is het daarom aan te raden om ieder 1,5 jaar een opfrisbehandeling te ondergaan.

Lippen produceren geen talg waardoor de kleur over het algemeen langer blijft zitten.

De eyeliner wordt beschermt door wimpers van UV-straling en andere invloeden van buitenaf waardoor de kleur langer blijft zitten.

Wenkbrauwen vervagen

Uiteraard verschilt de houdbaarheid ook per persoon. Dit heeft onder andere te maken met de levensstijl van iemand. De manier waarop u de permanente make-up verzorgt, is erg van belang. De PMU is erg gevoelig voor UV-straling en agressieve huidproducten, zoals peelings en fruitzuren. Wanneer u in de zon altijd een zonnebrand met een hoge factor gebruikt en niet teveel huid-verdunnende behandelingen ondergaat, dan heeft u meer plezier van uw permanente make-up.

Ben je benieuwd naar de prijzen? Bekijk dan hier onze prijslijst!

wenkbrauwen