Niet iedereen heeft dezelfde smaak. Of dit nou gaat over kledingsmaak, smaak qua eten en/of de smaak in make-up. Zoals we misschien wel weten, is smaak bij iedereen anders. Zo dus ook in hoe iemand zijn of haar wenkbrauwen wilt hebben. Zelfs met normale make-up is de keuze ‘reuze’. Je kunt kiezen of je je wenkbrauwen gewoon alleen laat epileren of dat je je wenkbrauwen ook donkerder laat verven. Daarnaast zijn er ook mensen die het mooi vinden om alleen een lijn te tekenen. Met andere woorden; heel veel opties. Dus ook met permanente make-up.

De verschillende technieken

Er zijn een aantal technieken voor het zetten van wenkbrauwen met permanente make-up. De eerste techniek is de hairstroke techniek. Deze hebben we in een vorige blog al besproken. Daar kan je hier meer over lezen. Maar de techniek waar ik het vandaag vooral over wil hebben is de powder techniek. Dit is een tot nu toe wat minder voorkomende techniek maar helemaal ‘upcoming’  en erg interessant.

De powder techniek

De powder of ook wel de schaduwtechniek genoemd, zorgt voor zachte poederachtige wenkbrauwen. De wenkbrauwen zullen zacht overkomen maar zijn zeker aanwezig. Er wordt door de poeder techniek een mooie overloop van licht naar donker gecreëerd (ombre). Hierdoor ontstaat een zachte wenkbrauw na genezing. De wenkbrauwen met de hairstroke techniek zijn totaal verschillend met die van de powder techniek. Zie hieronder het verschil:

Wanneer deze techniek?

Wanneer we deze techniek het meest zien terugkomen, is eigenlijk bij de wat rijpere huid en vooral bij vrouwen en/of mannen waarbij de wenkbrauwen dun en licht zijn geworden. Maar ook bij mensen met een lichte huidtype of grove poriën is deze techniek ideaal. Er wordt geen strakke lijn getekend maar juist een soort schaduw waardoor het lijkt alsof je de wenkbrauwen met poeder hebt aangezet.

Voordelen

Een van de voordelen van deze techniek is eigenlijk dat je een natuurlijke uitstraling creëert. Als tweede zorg je ervoor dat het epileren van de wenkbrauwen makkelijker wordt het is namelijk duidelijk waar de haren behoren te zitten en waar niet. 

Conclusie

De wenkbrauwen met de powder of schaduwtechniek zorgen voor een opgemaakte uitstraling. Deze techniek is uitermate geschikt voor mensen die bijna geen wenkbrauwen meer hebben, gaten in de wenkbrauwen hebben of last hebben van onderbeharing.

Wilt u de prijzen weten voor wenkbrauwen met de powder techniek? Ga dan hier naar onze prijslijst!

powder-techniek-wenkbrauwen