Permanente make-up voor de lippen stijgt in populariteit. De meeste vrouwen dromen van vollere lippen. Veranderingen aan de lippen zijn natuurlijk ook erg populair geworden door beroemdheden zoals Kylie Jenner. We kunnen dus niet meer ontkennen dat de lippen een belangrijke rol spelen in de beauty industrie. Maar heb jij genoeg van het steeds bijwerken van je lippenstift, of ben jij niet tevreden met de vorm van de lippen? Dan is permanente make-up voor de lippen misschien wel wat voor jou!

Bij permanente make-up voor de lippen heb je verschillende mogelijkheden. Je kunt ervoor kiezen om alleen een lijntje, de lipliner, te laten zetten, maar je kunt ook de gehele lippen laten inkleuren: full lips. Permanente make-up kan ervoor zorgen dat een scheve lip kan worden gecompenseerd en kan de zichtbaarheid van rimpels rondom de lippen minimaliseren.

Maar natuurlijk zijn er bij elke behandelingen voor- en nadelen te verzinnen. Zorg dat jij de feiten kent en praat eerst met een specialist voordat je de behandeling ondergaat. Om je op weg te helpen, hebben wij een lijstje gemaakt met belangrijke zaken die jij moet weten met betrekking tot PMU voor de lippen:

1. Full lips zorgen ervoor dat de lippen worden benadrukt

Full lips (PMU) zal ervoor zorgen dat de lippen voller lijken, door de natuurlijke kleur en vorm van de lippen te benadrukken. Hierdoor kunnen de lippen er dus voller uitzien.

2. Het gebruikte pigment zal na een tijdje vervagen

Voor een PMU behandeling wordt pigment gebruikt om kleur aan te brengen, in tegenstelling tot de inkt die wordt gebruikt bij tatoeëren. Daarnaast wordt PMU in een andere huidlaag aangebracht. Dit allemaal zorgt ervoor dat PMU op ten duur gaat vervagen, permanente make-up is dus eigenlijk semi-permanent. PMU voor de lippen zal na 12 tot 18 maanden vervagen, waardoor het nodig is om regelmatig langs te komen voor een touch-up!

3. De behandeling kan als onprettig worden ervaren

Onze lippen zijn erg gevoelig, hierdoor is de behandeling voor de lippen over het algemeen pijnlijker dan een PMU behandeling voor andere gebieden. Maar wees niet bang, de meeste mensen ervaren een PMU behandeling niet als pijnlijk, maar eerder als ‘onprettig’. En voor de behandeling krijg je ook een verdovende crème!

4. Het duurt ongeveer 10 dagen om te genezen

De lippen hebben 10 dagen nodig om te genezen na de behandeling. Na de behandeling kunnen de lippen droog aanvoelen. De kleur zal eerst een beetje vervagen, maar naar loop van tijd zal de kleur weer terug komen. De werkelijke kleur van de behandeling is pas na ongeveer 2 weken zichtbaar.

5. PMU Full lips is niet geschikt voor elke huidskleur

Een donkere huidtint is moeilijker om te behandelen dan een lichtere. Twijfel jij of PMU voor jou geschikt is? Laat je dan vrijblijvend adviseren door onze specialist!

Conclusie

Full lips (PMU) zijn perfect voor vrouwen die hun ochtend routine willen inkorten en die het uiterlijk van de lippen willen verbeteren. Ben jij geïnteresseerd in deze behandeling? Neem dan contact op met onze salon in Haaften!

Full lips