In Nederland nog een vrij onbekende behandeling, maar internationaal al erg bekend populair: dermaplaning! Heb jij er al eens van gehoord? Dermaplaning kan ook wel worden omschreven als ‘het scheren van het gezicht’. Bij deze behandeling wordt door middel van een scalpel, de lagen dode huid en vuil van het oppervlakte verwijderd. Wil jij meer weten over deze behandeling, lees dan onze blog: Alles wat je moet weten over dermaplaning!

Ook al is scheren voor zowel vrouwen en mannen iets doodgewoons, toch vinden veel mensen het idee van de behandeling een beetje eng. Dit komt waarschijnlijk door de vele mythes die bestaan rondom de behandeling. Maar wij zien de behandeling vooral als een efficiënte manier om de huid te exfoliëren en te verhelderen. Daarom hebben wij 5 bekende mythes rondom deze behandeling voor jou op een rijtje gezet:

1. Door de behandeling zal mijn haar donkerder teruggroeien (NIET WAAR)

Van alle mythes horen we deze toch wel het vaakst voorbij komen. Maar voor alle duidelijkheid dit is NIET WAAR. Het haar zal in dezelfde kleur teruggroeien als daarvoor. Waarschijnlijk wordt deze misconceptie veroorzaakt doordat de huid verheldert, waardoor de haren donkerder lijken.

2. Door de behandeling zal mijn haar dikker teruggroeien (NIET WAAR)

Net zoals de kleur van het haar niet verandert, zal de dikte van de haren ook niet veranderen. De structuur van de haren wordt niet plotseling anders, doordat je ze scheert. Je snijdt het haar namelijk af aan het oppervlakte van de huid, zonder het haarzakje aan te tasten. Wanneer het haar volledig is teruggegroeid zal het weer hetzelfde aanvoelen als voorheen.

3. De behandeling is super pijnlijk (NIET WAAR)

Dermaplaning is volledig pijnvrij. Het doet veel minder pijn dan harsen of laseren. Je gebruikt lichte penseelstreken om de dode huidcellen en donshaartjes te verwijderen.

4. De behandeling zorgt ervoor dat je acne krijgt (NIET WAAR)

Ook dit is NIET waar, het tegenovergestelde is waar. Dermaplaning zorgt er juist voor dat acne uitbraken worden voorkomen! Door dode huidcellen te verwijderen zorg je ervoor dat de poriën niet verstoppen. Daarnaast kunnen huidverzorgingsproducten na de behandeling ook beter worden opgenomen.

5. Voor de behandeling kun je een gewoon scheermesje gebruiken (NIET WAAR)

Je kunt natuurlijk een normaal scheermesje gebruiken om het gezicht te scheren, maar dit zal niet dezelfde resultaten geven als bij een dermaplaning behandeling. Met de scalpel die gebruikt wordt voor de behandeling kunnen de donsharen en dode huidcellen beter worden weggehaald.

Wij hopen dat deze blog wat meer duidelijkheid geeft over deze behandeling. Heb je toch nog vragen over deze behandeling? Kijk hier dan voor meer informatie over de behandeling, of neem contact op met één van onze specialisten.

Dermaplaning