Iedereen kent het wel de oneffenheden op het gezicht. De pukkeltjes die eens in de zoveel tijd naar voren komen. Maar ook de rimpels en fijne lijntjes die steeds dieper worden op het gezicht. Hoe komen we hier vanaf? En hoe kunnen we goed bezig zijn met huidverbetering, misschien zelfs al vanuit huis?

  1. Denk aan genoeg water

Sowieso is het belangrijk om genoeg water te drinken, daarnaast is het ook belangrijk om genoeg water te eten. Dit klinkt misschien vreemd, maar denk aan voedsel zoals komkommer, watermeloen, appels. Hier zit veel water in wat goed kan worden opgenomen door de huid.

  1. Groene thee drinken

Heb je last van een droge of rode huid, dan is het slim om groene thee te gaan drinken. Koude groene thee is het beste, want warme dranken kunnen de roodheid in de huid verergeren. De anti-inflammatoire eigenschappen in groene thee kan meehelpen op het gebied van huidverbetering.

  1. Hou stress onder controle

Stress is één van de ergste dingen op het gebied van huidverbetering, maar we weten allemaal hoe moeilijk het is om je stress onder controle te houden. Stress kan zorgen voor meer acne en kan verschillende huidproblemen met zich meebrengen. Zorg er dus voor dat je eens in de zoveel tijd even ontspant, niet alleen voor jezelf maar ook voor je huid.

  1. Blijf uit de buurt van sigaretten

Blijf zelf uit de buurt van sigaretten, als in rook zelf niet. Maar blijf ook uit rokerige ruimtes. Deze vrije radicalen zijn namelijk onwijs slecht voor de huid! Denk er ook is aan om te slapen met een raam open. En laat je huis eens in de zoveel tijd lekker doortochten.

  1. Let op UV-straling binnenshuis

Ja je hebt het goed gelezen UV straling kan ook binnenshuis komen. Om ervoor te zorgen dat je altijd beschermd bent voor UV straling is het belangrijk dat je altijd een SPF factor in je dagverzorging hebt zitten. UV straling kan ervoor zorgen dat je huid sneller droog wordt en dus uiteindelijk meer gaat rimpelen.

  1. Let op je melk gebruik

Melk is niet een van de beste producten die je kunt drinken. Sowieso niet voor je maag, maar daarnaast is melk echt een no-go wanneer je last hebt van veel acne. Wil je huidverbetering bereiken, laat dan dat glaasje melk vanavond staan!

  1. Gebruik een goede reiniging

Vele goedkope reinigingsproducten zijn niet goed voor de huid en kunnen de huidproblemen zelfs verergeren. Goedkoper is niet altijd beter, vooral met huidverbetering producten. Let dus goed op wat je koopt. Vraag anders een specialist op dit gebied voor meer informatie.

  1. Slapen

Slapen! Heerlijk natuurlijk! Maar toch slapen heel veel mensen te weinig. Probeer een goede nachtrust van minimaal 7 uur te halen. De huid gaat namelijk ‘s nachts hard aan het werk om te herstellen. Ook voor stressvermindering is slaap een aanrader.

Bovenstaande punten kun je allemaal thuis gaan doen, maar het is belangrijk dat je, wanneer je de ultieme huidverbetering wilt bereiken, meer doet dan alleen het bovenstaande. Bij onze salon in Haaften maken wij gebruik van IPL en is een toevoeging om optimale huidverbetering te bereiken.  

IPL en huidverbetering

IPL kan je zien als een soort lichttherapie die de aanmaak van collageen bevorderd. Hierdoor wordt de conditie van het bindweefsel sterk verbeterd. De huid zal weer gaan stralen en huidveroudering zal zichtbaar worden verminderd. Lees hier meer over IPL.

huidverbetering