Er gaat nog wel eens wat mis bij Permanente Make-Up, zoals een verkeerd gekozen kleur of vorm. Een correctie behandeling is dan gewenst. Vaak zijn dergelijke fouten het gevolg van onwetendheid en gebrek aan ervaring van de specialist . Ze hebben te maken met te weinig training waardoor de specialist vorm- en kleur- fouten maakt. 

Regelmatig word ik benaderd door mensen die elders Permanente Make-Up hebben laten aanbrengen waar men ontevreden over is of welke esthetisch gezien echt onverantwoord is. De vraag is dan of ik iets voor hen kan betekenen met een correctie behandeling. Er kunnen meerdere oorzaken zijn voor deze foutieve PMU. Vaak is het een combinatie van weinig ervaring, verkeerde technieken, verkeerde pigmenten, slechte apparatuur en weinig vakkennis.

Verwijderen dmv laser is vaak de enige optie. Daarna kan men een nieuwe behandeling ondergaan bij een professional die WEL de expertise heeft. Helaas heeft men dan al een “trauma” opgelopen door de eerdere negatieve ervaring en is men grotendeels het vertrouwen kwijt.

Intakegesprek

Heb jij ergens Permanente Make-up laten zetten waar je niet tevreden over bent of wil je je elders geplaatste PMU op laten frissen? Een kosteloos en vrijblijvende intake vooraf is dan altijd noodzakelijk.

Hoe komt het dat de PMU verkeerd is gegaan? Vond je de vorm vroeger mooi maar nu niet meer? Wat is er al aan gedaan om het te verbeteren?  De vraag die ik me dan ook moet stellen is: kan ik dit en wil ik dit corrigeren? Soms is de correctie maar beperkt mogelijk en moet ik voorkomen dat ik dan met een probleem zit wat een ander heeft veroorzaakt .

Tijdens dit intakegesprek wordt er duidelijk besproken wat voor jou de mogelijkheden zijn en wat je kunt verwachten.

Kleur of vorm 

Het corrigeren van een foutieve Permanente Make-Up is niet makkelijk. Het corrigeren van een kleur of vorm neemt meer tijd in beslag dan het  zetten van een goede PMU. Veel is afhankelijk van hoe ingrijpend de correctie is. Is het een kleur of vorm correctie of zit een deel van de foutieve PMU op de verkeerde plaats? Wanneer de vorm correctie de oude pigmentatie overlapt is de behandeling makkelijker uit te voeren dan wanneer de oude pigmentatie deels buiten de gewenste vorm zit. In dat geval adviseer ik dan om dat deel weg te laten laseren of te behandelen met pigment verwijderaars. Kleur correcties vragen veel tijd, vaak meerdere behandelingen.

Evenals bij gewone tatoeages komt het regelmatig voor dat mensen zich niet realiseren dat Permanente Make-Up voor langere tijd in de huid aanwezig blijft. Je kunt dus het beste van te voren zoveel mogelijk informatie inwinnen om teleurstellingen en extra kosten te voorkomen. Lees hier meer over Permanente Make-Up

Correctie wanted