Acne is een veelvoorkomende huidaandoening die vooral bij jongeren erg vaak voorkomt. Vaker dan we willen in ieder geval! Helaas kan het ook tevoorschijn komen op latere leeftijd. Ja helaas.. Het is belangrijk dat je acne goed behandelt en vooral goed laat behandelen door een specialist. Ga niet zelf aan je pukkeltjes lopen pulken of het proberen uit te knijpen etc. Wanneer je dit niet op een goede manier doet is de mogelijkheid groot dat je hier blijvend schade in het gezicht aan overhoudt, denk aan littekens bijvoorbeeld. En dat wil, geloof ik, niemand!

Waar komt het vandaan?

Er zijn heel erg veel verschillende varianten van acne, maar alsnog zijn de oorzaken vaak hetzelfde. De oorzaken kunnen we opdelen in vier verschillende varianten:

  • Pubertijd: de allereerste en de meest voorkomende is de pubertijd. Hier komt acne vooral naar voren in verband met de hormonen die in de pubertijd gaan opspelen.
  • Genen: de genen zijn ook een grote oorzaak. Hebben je ouders hier vroeger veel last van gehad, helaas is de kans dan groot dat jij het ook gaat krijgen..
  • Medicijnen: gebruik je medicijnen waar hormonen in zitten, hier kun je denken aan anabolen voor de man, maar ook voor vrouwen bijvoorbeeld de pil.
  • Voeding: suiker, melk en varkensvlees is heel erg slecht voor je huid en dit zijn echt triggers voor acne! Eet en drink dit dus niet te veel als je gevoelig bent voor pukkeltjes.

Hoe kom ik van mijn acne af?

De eerste stap om acne te gaan verminderen is om goed te kijken naar je eigen leefpatroon. Eet je goed, slaap je genoeg? Wat voor producten gebruik je voor de huid. Heb je het idee dat de voorgaande punten allemaal wel goed zitten? Maar blijf je nog steeds last houden van pukkeltjes? Dan is IPL misschien wel wat voor jou!

Acne en IPL

Natuurlijk is het goed om je huid te reinigen en de goede producten te gebruiken voor je huid. Maar je kan nog veel meer doen om ervoor te zorgen dat je snel en veilig van je pukkeltjes af komt, zonder dat je daarna last hebt van littekens of andere rare huidaandoeningen. Namelijk IPL! Een IPL-behandeling is volledig pijnloos. Met IPL kunnen vele vormen van acne met behulp van licht bestreden worden. Het gepulseerde licht wordt door de huid opgenomen en omgezet in warmte. Door deze warmte wordt de acne door de huid zelf vernietigd. De huid zal tot rust komen en de actieve acne zal zichtbaar verminderen!

Er zijn heel veel oplossingen voor acne, heel veel verschillende crèmes die worden aangeraden en veel verschillende ‘wondermiddeltjes’ maar pas goed op met wat je op je huid smeert. Laat je altijd door een specialist aanraden wat het beste is voor de huid. Met acne kan je heel erg snel littekens krijgen op het moment dat je dit niet goed behandelt! Dus be careful! Voor de rest: kijk even naar onze IPL pagina op de website zodat je nog meer informatie kunt verkrijgen over het verwijderen van acne door middel van een IPL-behandeling!

acne IPL haaften hellouw