cosmetische

Acne

Heb je last van acne? Wij zijn gespecialiseerd in het behandelen van acne, dus je bent bij ons aan het goede adres! Bij Beautysalon La Luna bieden we meerdere behandelingen welke goed zijn ter bestrijding van dit huidprobleem.

Onze acne behandelingen worden door de meeste aanvullende zorgverzekeringen vergoed.

Alles over acne

Wat is acne?

Acne is de meest voorkomende huidaandoening. Bij acne zijn de talgklieren van de huid ontstoken of verstopt. Hierdoor kan je last krijgen van puistjes, mee-eters en onderhuidse ontstekingen. Acne komt het meeste voor op jongere leeftijd, tijdens de puberteit en dit is dan meestal vaker bij mannen dan bij vrouwen. Het verdwijnt in de meeste gevallen op oudere leeftijd maar je kunt dit huidprobleem ook nog op oudere leeftijd krijgen. Als je acne onjuist behandeld kan je er littekens aan over houden. Een goede behandeling en verzorging thuis is hierbij dus erg belangrijk.

Hoe kom je van acne, mee-eters en (jeugd)puistjes af?

Door niet al te agressieve producten te gebruiken, want deze producten werken namelijk sterk ontvettend en de huid reageert daar juist averechts op en gaat nog meer talg aanmaken (bijv. Clearasil, cortisonen of hormooncrèmes).

Ook veel zonnen of zonnebank, in de hoop dat de huid droger wordt, werkt niet, het verergert juist de acne.

Is acne hetzelfde als puistjes?

Acne is een huidaandoening waar puistjes een symptoom van zijn. Bij acne zelf zijn echt de haarfollikel en talgklier ontstoken.

Waarom krijg je acne?

Acne wordt veroorzaakt verschillende factoren namelijk:

  • Hormoon veranderingen (bijv. menstruatie of zwangerschap)
  • Verdikking van de bovenste uctie
  • huidlaag (te veel dode huidcellen)
  • Verhoogde talgprodToename van een bepaalde bacterie
  • Erfelijke factoren
  • Voeding
  • Stress
  • Druk en wrijving (bijv. druk van een help of randje kledingstuk)
  • Chemische producten (bijv. olie of chloor)
  • Roken

Verzorging na behandeling

Thuisverzorging, met de juiste producten, na de behandeling is van essentieel belang voor een optimaal en blijvend resultaat. Onze huidspecialisten adviseren je graag hierin.

Belangrijk is dat je je huid op de juiste wijze reinigt met de speciaal hiervoor afgestemde verzorgingsproducten. Tijdens de intake afspraak geven wij advies over welke behandeling het meest geschikt is voor jouw huid en stellen wij een speciaal behandelplan aangepast op je huid voor. Tevens geven wij advies over de meest geschikte thuisverzorging, evenals tips en adviezen voor jouw huid.

Behandelingen

Maak een vrijblijvende en kosteloze intake afspraak.
We bekijken graag je huid zodat we je gericht kunnen adviseren en een behandelplan kunnen opstellen.

Intake afspraak maken