Er zijn veel huidproblemen, waar we ons zorgen over kunnen maken. Zo ook over pigmentatie. En de vraag van velen is natuurlijk: hoe kom ik er vanaf? Op het internet is natuurlijk veel te lezen over de juiste oplossing voor pigmentatie, maar wat moet je nou geloven? Wij hebben het antwoord… Wil je van je pigmentatie af, dan is de carbon spectra peel misschien wat voor jou!

Hoe wordt pigmentatie veroorzaakt?

Wanneer je blootgesteld wordt aan de zon, wordt de huid gestimuleerd om melanine aan te maken. Wat de huid beschermt tegen de schadelijke stralen van de zon. Pigmentatie ontstaat wanneer de huid te veel melanine aanmaakt op één specifieke plek. Hierdoor ontstaan donkere, zichtbare vlekjes. Ook al zijn deze plekjes ongevaarlijk, vinden veel mensen het toch storend. Daarnaast kan pigmentatie ook ontstaan doordat je teveel aan de huid pulkt, of door acne, ontstekingen, hormonale veranderingen, of bepaalde medicatie.

Hoe werkt de carbon spectra peel?

De carbon spectra peel is een innovatieve laserbehandeling, die gebruik maakt van laserstralen om imperfecties op de huid te behandelen. Het helpt de huid weer te laten stralen en zorgt er daarnaast voor dat de huid glad is. De behandeling begint bij het te behandelen gebied te bedekken met een dun laagje carbon (koolstof). Een gerichte laserstraal wordt vervolgens gericht op de huis. De carbon helpt bij het absorberen van de straal en de beschadigde bovenste laag van de huid wordt hierbij verwijderd. De huid wordt gestimuleerd om collageen aan te maken.

De behandeling wordt niet als pijnlijk ervaren. De behandeling is ook te gebruiken voor moeilijk te bereiken gebieden, zoals rondom de neus.

Wat moet je doen ná de behandeling?

Na de behandeling kun je gewoon direct alles doen zoals gewoonlijk. Je ziet een directe verbetering van de huid, al na de eerste behandeling. Het aantal behandelingen die nodig zijn, is afhankelijk van de huidconditie en het gewenste resultaat. De carbon spectra peel kan ook goed gecombineerd worden met andere behandelingen.

Deze behandeling wordt niet alleen maar ingezet tegen pigmentatie, maar kan ook worden ingezet bij andere huidproblemen. Ben jij benieuwd wat de carbon spectra peel voor jouw huid kan betekenen? Lees hier dan meer over de behandeling, of maak direct een afspraak.

Carbon spectra peel - pigmentatie